Hirdetés
Sosem tudja, hol a szemüvege? Két problémára egy megoldás!

Sosem tudja, hol a szemüvege? Két problémára egy megoldás!

Egy szemüveg négy helyett! Negyvenéves kor felett egyre többen szembesülnek azzal, hogy távolra sem látnak már élesen, és az olvasáshoz is szemüvegre van szükségük. A két problémára egyszerre jelent megoldást a multifokális (más néven progresszív) szemüveglencse, amelynek népszerűsítésére a Magyar Látszerész Szövetség indított kampányt.

Hirdetés
Hirdetés

A Nyugat-Európában igencsak közkedvelt multifokális, avagy többfókuszú lencsék minden élethelyzetben használhatóak, így nincs szükség a különböző szemüvegek cserélgetésére. Komplex megoldást nyújtanak közelre, munkatávolságra (például számítógéppel végzett tevékenység esetén), távolra, és természetesen fényre sötétedő lencsével is megvásárolhatóak, így a napszemüveget is kiválthatjuk. Magyarországon a szemüvegesek igen kis hányada, mindössze 8 százaléka választ multifokális lencsét, miközben tőlünk nyugatabbra ez az arány 25 százalék. A Magyar Látszerész Szövetség célja, hogy itthon is minél többen megismerjék és kipróbálhassák a sokkal kényelmesebb viseletet jelentő multifokális szemüveget.

Sosem tudja, hol a szemüvege? Két problémára egy megoldás!

„Ma 3 és fél millió ember hord szemüveget Magyarországon, de a felmérések szerint még másfél millió embernek lenne szüksége rá. A negyven év felettiek között pedig 50 százalék azoknak az aránya, akiknek egyszerre több távolságra is látásproblémájuk van. A multifokális lencsék elsősorban számukra jelentenek megoldást, hiszen így nem kell a mindennapi életben a közel- és távollátáshoz használt szemüvegüket váltogatniuk” – mondta el Tóbiás Richárd, a Magyar Látszerész Szövetség szóvivője.

A kampányindító rendezvényen hazai hírességek, Ungár Anikó, Oszvald Marika, Barabás Éva, Csisztu Zsuzsa, Hajas László, Csonka András és Sipos Peti egy lőtéren tesztelték, hogy mennyire látnak jól közelre és távolra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend