Hirdetés
Rendkívül súlyos Bianchi agysérülése

Rendkívül súlyos Bianchi agysérülése

Megtörtént az első hivatalos, orvosi szakvéleménnyel alátámasztott bejelentés Jules Bianchi állapotáról: a múlt vasárnapi Forma–1 Japán Nagydíjon szörnyű balesetet szenvedett 25 éves pilótának súlyos, kiterjedt agysérülése, diffúz axonális sérülése van. Bianchi állapota továbbra is stabil, de kritikus.

Hirdetés
Hirdetés

Jules Bianchi a szuzukai pályán az autójával kicsúszva nagy sebességgel egy munkagép alá sodródott, ami gyakorlatilag leborotválta a Marussiát. A fejsérülést szenvedett pilótát eszméletlen állapotban szállították kórházba, és állapotáról kedd délutánig az orvosok nem adtak tájékoztatást, megvárták, amíg találkoznak a pilóta szüleivel, akik a baleset után azonnal Japánban utaztak.

A gphirek.hu beszámolója szerint a család az orvosokkal történt konzultáció után közölte, hogy Jules Bianchi diffúz axonális sérülést (diffuse axonal injury, DAI), súlyos agysérülést szenvedett. A DAI nem az agy adott pontját, hanem állományának nagyobb részét érinti, és az egyik leggyakoribb agysérülésnek számít. A statisztikák szerint a DAI túlélőinek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, és a maradék 10 százaléknak is tartós károsodással kell számolnia.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend