Hirdetés
Öt helyen is adhatsz vért a hétvégén!

Öt helyen is adhatsz vért a hétvégén!

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt május 31-én véradó napot szervez Budapesten, Debrecenben, Győrben, Pécsen és Szegeden. A programokra 1200 fő véradót várnak.

2014.05.30
Hirdetés
Hirdetés

A helyszíneken vért adókat "egészséges menüvel" vendégelik meg, valamint egy ajándékcsomagot is kapnak. A véradás mellett ingyenes szűrővizsgálatokon és egészségtudatos életmóddal kapcsolatos programokon is részt vehetnek a jelentkezők - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat az MTI-vel.

Öt helyen is adhatsz vért a hétvégén!

A szombati véradás fontos üzenete, hogy "aki véradó, biztos, hogy egészséges, és aki egészséges, az pedig lehetőség szerint legyen véradó". Ezt azért tartja fontosnak a szervezet, mert az ország egészségi állapota jelentősen befolyásolja a véradók számának alakulását is, hiszen az egészségtelen életmód, például a túlsúly, a magas vérnyomás és a vitaminhiány következtében csökken a véradásra alkalmas 18-65 év közöttiek száma.
A kommüniké kiemeli, hogy a szabadságolások, az iskolai szünet megkezdése előtt azért fontos az ország vérkészletének feltöltése, mert a nyári hónapokban is naponta 1500-1700 véradásra van szükség az ország biztonságos vérellátásához.

A program helyszínei Budapesten a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbje, Debrecenben és Szegeden a helyi Regionális Vérellátó Központok, Győrben az Árkád Győr, Pécsen pedig a Balokány-liget Pepita Kultúrtér.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend