Hirdetés
Nyíregyházán parkban kondizhatnak a mozgásra vágyók

Nyíregyházán parkban kondizhatnak a mozgásra vágyók

Kondiparkok, az aktív testmozgást, az erőnlétet javító "felnőttjátszóterek" épültek Nyíregyházán. A város önkormányzata 22 millió forintot fordított a létesítmények kialakítására.

2013.10.27
Hirdetés
Hirdetés

Szabó Edina, a helyhatóság tulajdonában lévő Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. sajtóreferense elmondta az MTI-nek, hogy a belvárosban, valamint a jósavárosi, az örökösföldi és a Malom-kerti lakónegyedben épült kondipark, s emellett a Városi Stadionban is működik egy.

A fejlesztés a nyáron kezdődött, egyenként megközelítőleg 300 négyzetméteres területen, ahová szabadtéri sporteszközöket helyeztek ki. Mintegy 15-15 többfunkciós nyújtót, erőgépeket, felülőpadot, gerincerősítő karikákat, kar- és vállerősítőket, forgó fitneszkarikákat, lábhintákat, láblengető- és gyaloglóeszközöket használhatnak a testedzők, akik így minden testrészüket, izomcsoportjukat megmozgathatják.

A kondiparkok a társasházi övezetekben épültek, meglévő játszóterekhez közel. Az eszközöket úgy válogatták össze, hogy az egész család, a gyerekektől az idősekig mindenki megtalálja az életkorának megfelelőt.
A Nyíregyháza belvárosában, a Sarkantyú utcában lévő kondiparkot pénteken adták át, ahol 10 felnőtt- és 5 gyermeksporteszköz várja a sportolni vágyókat.

A létesítmények környezetét parkosítják majd, asztalokat, padokat is kihelyeznek a virágosított, fákkal, beültetett területre. Szeretnék ugyanis, ha az aktív testmozgás mellett egyfajta közösségi hellyé is válnának a nyíregyházi kondiparkok.

Forrás: MTI

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend