Hirdetés
Nőként folytatja életét a legendás bokszmenedzser

Nőként folytatja életét a legendás bokszmenedzser

Nemátalakító műtétre készül a korábbi neves brit ökölvívó-menedzser, Frank Maloney.

2014.08.12
Hirdetés
Hirdetés

A 61 éves Maloney, aki az 1990-es években egészen a nehézsúlyú világbajnoki címig vezette Lennox Lewist, a Sunday Mirror című brit lapnak nyilatkozva mondta el, hogy ma már nőként éli mindennapjait és a Kellie nevet használja. Maloney kétszer nősült, három gyermeke van és tavaly októberben vonult vissza a profi ökölvívás világától.

Kellie már túl van az átmeneti időszak első évén. Az elmúlt két évben hormonkezelést kapott, hogy felkészüljön a nemátalakító beavatkozásra, emellett elektrolízissel eltávolították a szőrt testének bizonyos részeiről, a hangján is alakítottak és speciális konzultációra jár. A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) irányelvei szerint a transzszexuális egyéneknek két évig kell nőként élniük, mielőtt megkapnák az engedélyt a korrekciós műtéthez.

Nőként folytatja életét a legendás bokszmenedzser

"Rossz testbe születtem, és mindig is tudtam, hogy valójában nő vagyok" - mondta Maloney, hozzátéve, hogy ha továbbra is ezzel a teherrel kellett volna együtt élnie, abba belehalt volna. "Ami a születésemnél elromlott, azt most az orvostudomány helyrehozza. Női agyam van. Amint képes voltam összehasonlítani magamat más gyerekekkel, tudtam, hogy különbözöm tőlük. Nem a megfelelő testben éltem. Féltékeny voltam a lányokra" - idézte fel a jelenleg Londonban élő Maloney.

Az egykori menedzser szerint a bokszkarrier segített neki elegendő pénzt gyűjteni ahhoz, hogy maga mögött hagyja a sport világát és nőként kezdhessen új életet. Mint elmondta: "olyasvalami volt ez, amelyet minden erőmmel igyekeztem elnyomni és rejtve tartani, mert nem akartam, hogy másnak lássanak."

Hozzátette: a boksz minden időmet felemésztette. Teljes összpontosítást igényelt a részemről. Úgy tekintettem rá, mint olyasvalamire, amiben muszáj sikeresnek lennem, mert az lebegett előttem, hogy ha ebben elbukom, akkor mihez fogok kezdeni?".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend