Hirdetés
Ne moss fogat étkezés után! - Meglepő egészségszabályok

Ne moss fogat étkezés után! - Meglepő egészségszabályok

A legtöbb egészséggel kapcsolatos dolog eléggé logikus: ahhoz, hogy fogyj, kevesebbet kell enned; ha ki vagy száradva, több vizet kell innod; ha fáradt vagy, többet kell aludnod. Igen ám, de vannak olyan dolgok, amik látszólag a logika ellen dolgoznak. Most ilyeneket mutatunk!

Hirdetés
Hirdetés

Igyál kávét, hogy jobban szunyókálj!

Kávézás után a leghatékonyabb a délutáni szunyóka. Japán kutatók szerint azok az emberek teljesítettek a legjobban délután, akik egy vagy két csésze kávé után aludtak 20 percet. Miért? Mert pontosan 20 perc után kezd el hatni a koffein, és addigra az alvás kitisztítja az adenosine molekolákat a szervezetből, amik at álmosságot okozzák. Így két pofont is adunk a fáradtságnak!

Ne moss fogat étkezés után! Így lesznek egészségesek a fogaid!

Főleg akkor ne, ha savas ételt fogyasztottál, ugyanis az ilyen táplálék felpuhítja a fogzománcot, és ha ebben az állapotában mosod meg a fogaidat, akkor több kárt okozol, mint hasznot. Legalább egy órát várj étkezés után a fogmosással!

Ne moss fogat étkezés után! - Meglepő egészségszabályok

Szedj fel pár kilót, hogy kisebb méretet viselhess

Egy rendszeresen edző 85 kilós nő viselheti ugyanazt a méretet, mint 80 kilós társa, aki nem mozog semmit. Hogyan? Úgy, hogy az izom kevesebb helyet foglal, mint a háj. Tehát, ha kisebb ruhaméretet szeretnél hordani, akkor szedj fel egy kis plusz kilót, de izom formájában!

Egyél többet, hogy kevesebbet fogyassz!

A kis kalóriatartalmú szénhidrát nasik csak arra jók, hogy még éhesebbek legyünk tőlük. Inkább fogyasszunk magasabb kalóriatartalmú fehérjét, mondjuk mogyoróvajat vagy sajtot almával. Ugyan több az egyszerre elfogyasztott kalória, de sokáig eltelít, így hosszútávon mégis kevesebb a kalóriafogyasztás.

Felejtsd el a diétás üdítőket, ha fogyni akarsz!

Akik diétás üdítőt isznak, azok hajlamosak többet enni. Olyannyira, hogy 10 év alatt 70 százalékkal nagyobbra nő a derékbőségük, mint azokénak, akik teljesen feladták az üdítőivást. A diétás ugyanis nem mindig jelenti azt, hogy kevesebb benne a kalória...

Igyál valami forrót, ha meleged van!

Több kutatás és kultúra is megerősíti azt, hogy egy forró ital előbb lehűti a szervezeted, mint egy jeges. Amikor forró italt kortyolgatsz, a szervezeted gyorsan érzékeli a hőváltozást, és megnöveli az izzadás mértékét, így természetesen hűt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend