Hirdetés
Náthás napok

Náthás napok

A késő ősztől kora tavaszig terjedő időszakban kiugróan magas a felső légúti megbetegedések aránya. A tünetek változatosak: orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, köhögés, torokfájás, rekedtség, nyelési fájdalom, láz és elesettség a leggyakoribb panaszok.

Hirdetés
Hirdetés

E tüneteket általában vírusok okozzák, melyeket a szervezet védekezőrendszere hamar legyőz és a panaszok néhány napos pihenés után rendszerint maguktól enyhülnek.

Számos esetben azonban a kezdeti gyulladást baktériumok fertőzik felül és a meghűlésnek indult állapotot gennyes melléküreg-, torok-, gége-, mandula- és/vagy légcsőgyulladás követi, ahol a tüneti szerek mellé antibiotikumot is kell adni, amely lehet szájon át adott szisztémás és helyileg ható lokális készítmény.

Hatékony helyi kezelés

A helyi kezeléseknek megvan az az előnye, hogy a fertőzés tényleges helyére juttatva a gyógyszert, az közvetlenül hat. Mivel a vérkeringésbe nem szívódik fel, a szervezet számára kisebb a megterhelés. Kevesebb az ilyen kezelések mellékhatása, és rezisztencia sem fejlődik ki ellenük. Számos ilyen lokális hatású szer van forgalomban.

Ezek egyike a Bioparox, amely helyileg ható, kettős antibiotikus és gyulladáscsökkentő hatású aeroszolos készítmény a felső légúti fertőzések kezelésére, a náthától a légcsőgyulladásig, illetve az orrfolyástól a köhögésig.

Hatóanyaga és csomagolása révén egyszerre nyújtja a helyi kezelés hatékonyságát és biztonságát. Szinte a család minden tagja használhatja, hiszen már 2,5 éves kortól adható, mindezek mellett terhesek és szoptató anyák is használhatják, akiknél mindig gondot okoz, hogy az adott gyógyszert szedhetik-e.

2000 novemberében fejeződött be Franciaországban a Lacourreye egyéves követéses vizsgálat, 44000 páciens bevonásával. A vizsgálati eredmények bizonyítják, hogy náthával, torokgyulladással kezelt betegek esetében a lokális antibiotikum használata - megfelelő ideig és megfelelő dózisban adva - 1/3-dal csökkentette a szisztémás antibiotikumok, illetve egyéb gyulladáscsökkentő gyógyszerek felírásának szükségességét.

A vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy a lokális antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt használó páciensek körében az egyéb antibiotikumok és gyulladáscsökkentők szedése csökkenő tendenciát mutatott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend