Hirdetés
Nagyon jól működhet a vakok hatodik érzéke

Nagyon jól működhet a vakok hatodik érzéke

Minden segítség nélkül ment végig az akadálypályán egy teljesen vak ember. A kutatók feltételezik, hogy a szemük világát elvesztőknek nagy segítségére lehet a hatodik érzékük, amellyel még mások arckifejezését is "leolvashatják".

Hirdetés
Hirdetés

A tudósok rájöttek, hogy a vak emberek a hatodik érzékük segítségével hogyan tudnak átjutni az útvesztőkön, akadályokon. Egy férfi, aki agyvérzés miatt teljesen megvakult, megérzés alapján képes volt székek és dobozok közöttt átsétálni.

Az esetet bemutató tanulmány szerint mindnyájan tudatalatti energiákat használunk, és ezek segítségével olyan cselekedetekre vagyunk képesek, amelyekről nem is hisszük.

Az említett férfi például képes volt érzékelni a tárgyakat, az eseményeket, amelyeket nem láthatott. Például reagált mások arckifejezéseire. De a sétáláshoz már botot használ, és az épületek között, az utcán szüksége van mások segítségére.

Egy videófelvétel azt mutatja, amint a férfi hibátlanul végigmegy a tudósok által felállított akadálypályán, botja és mások segítsége nélkül. A kutatás vezetője szerint az illető nem gondolta, hogy bármi különlegeset tenne, csupán egy hosszú folyosón ment előre.

Mint a kutatásvezető mondta, elveszthetjük a látásunkat, de valamiféle érzékünk marad bennünk a környezetünk iránt. Ugyanakkor kevesen vannak, akik agyi betegségek miatt vakulnak meg, így a téma további kutatásokat igényel.

Forrás: Inforadio.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend