Hirdetés
Mit árul el a lába az erekciójáról? - Az emberi test

Mit árul el a lába az erekciójáról? - Az emberi test

Minden mindennel összefüggésben van! Most ismét bemutatunk öt különleges kapcsolódást a testedben!

Hirdetés
Hirdetés

Lábak és erekció

Akinek nyugtalan láb szindrómája (RLS) van, annak nagy eséllyel más problémákkal is szembe kell néznie. A Harwardi Egyetem kutatói azt találták, hogy azoknak a férfiaknak, akiknek havonta legalább öt RLS „rohama” van, azoknak 50 százalékkal nagyobb eséllyel lesznek erekciós zavarai. Mind két probléma a dopamin nevű vegyület alacsony szintjéhez köthető.

Mit árul el a lába az erekciójáról? - Az emberi test

Fogak és elmeállapot

Egy 2012-es tanulmány szerint a rágásból lehet következtetni az időskori demencia kockázatára. Ha nehezen megy a rágás, akkor valószínű a demencia bekövetkezése. Ezen azonban nem érdemes aggódni, mert lehet, hogy a dolgok pont fordítva történnek, ergo a demencia vezet a rossz szájápoláshoz.

Ujjak és szívegészség

Az Iowai Egyetem munkatársai szerint hamarosan meg lehet mérni az ütőér rugalmasságát, úgy hogy megmérjük a pulzusunkat az ujjunkban. Ez azért nagyszerű, mert eddig csak az ágyék legmélyén tudták mérni ezt a mértéket. Az ütőér rugalmassága azért fontos, mert az ha rugalamtlan, akkor nagyobb az esély a szívrohamra és a stroke-ra.

Alvás és szemek

Az alvási apnoéval küzdők kétszer akkora eséllyel lesznek glaukómások (egy szembetegség, ami vaksághoz vezet) az elkövetkezendő öt évben. A rendszertelen légzés miatti oxigénhiány roncsolja a látóidegeket, és ez glaukómához vezethet.

Ajkak és memória

A herpeszeseknek nagyobb az esélye az Alzheimer-kórra és a demenciára – állítják a Kolumbiai Egyetem kutatói. A tudósok nyolc évig figyeltek 59 és 79 év közötti embereket, és onnan vonták le ezt a következtetést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend