Hirdetés
Michael Schumacher életéért küzdenek

Michael Schumacher életéért küzdenek

A hétszeres világbajnok autóversenyző vasárnap délelőtt szenvedett balesetet a Francia Alpokban, Méribel síterepén, amikor két pálya között átcsúszva elesett, és beverte a fejét egy sziklába. Bár volt rajta sisak, és a mentők 8 percen belül megérkeztek hozzá, a sérülései súlyosak, és tegnap este hivatalosan is elismerték, hogy válságos állapotban van.

Hirdetés
Hirdetés

A grenoble-i kórház orvosai hétfőn délelőtt 11-kor tartott sajtótájékoztatójukon megerősítették, hogy a 24 órával korábban síbalesetet szenvedő Michael Schumacher továbbra is az életéért küzd, az állapota kritikus, és egyelőre lehetetlen megítélni, hogy mennyi esélye van a túlélésre.

Michael Schumacher életéért küzdenek

A franciaországi Méribel síterepén, két pálya között eleső Schumacher magánál volt, amikor a mentők néhány perccel a balesete után megérkeztek hozzá, de később elveszítette az eszméletét. „Azonnal meg kellett operálnunk, hogy csökkentsük a nyomást a koponyájában. Kétoldali agysérülése volt" – árulta el a kórház vezető specialistája. „Most olyan kezelés alatt áll, amellyel igyekszünk korlátozni az agykárosodást. A koponyaűri nyomást próbáljuk csökkenteni."

Schumachert mesterséges kómában tartják, hogy csökkentsék a külső ingerek hatásait, és az életfunkcióit normális határok között tartsák a gyógyulás érdekében. „Óráról órára dolgozunk, többet nem áll módunkban mondani, találgatni pedig nem lenne érdemes" – jelentették ki.

Forrás: origo.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend