Hirdetés
Már a kőkori ember is drogozott?

Már a kőkori ember is drogozott?

A Karib-szigeteken élő primitív törzsek már időszámításunk előtt több száz évvel használtak hallucinogén szereket és készítettek olyan eszközöket, amelyek a kábítószer fogyasztásához használtak. A kutatók szerint már az ősemberek is drogoztak, bár erre közvetlen bizonyítékot egyelőre nem találtak.

Hirdetés
Hirdetés

Már időszámításunk előtt több száz évvel használtak hallucinogén szereket Közép-Amerika egyes törzsei - állapították meg brit és egyesült államokbeli kutatók.

Azt már eddig is gondolták a tudósok, hogy az időszámításunk előtt élő törzsek alkalmazhattak különböző gyógyító vagy kábítószereket, ám erre eddig nem sok bizonyítékot talált a tudomány.

A régészek most olyan eszközökre bukkantak, amelyek hallucinogén szerek előállítására alkalmasak, és amelyeket minden bizonnyal Közép-Amerika történelem előtti törzsei használhattak időszámításunk előtt 400 körül.

Quetta Kaye, a londoni University College kutatója, együttműködve az egyesült államokbeli, Észak-karolinai Állami Egyetem munkatársaival, a Karib-tenger egyik szigetén, Carriacoun végzett feltárásokat, amelynek során olyan kerámiaedényeket, valamint -csöveket talált, amelyek hallucinogén gázok és porok belélegzéséhez használhatók.

Az akkori emberek az úgynevezett cohobát használták kábítószerként, amelyet a mimóza egyik fajtájának babjából vontak ki.

A kutatók azt feltételezik, hogy már a kőkori ember is használtak ezeket a szereket, bár erre közvetlen bizonyítékot egyelőre nem találtak.

Forrás: Inforadio.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend