Hirdetés
Le akar fogyni? Aludjon többet!

Le akar fogyni? Aludjon többet!

Azt állítja egy kutatás, hogy akik keveset alszanak, azok könnyebben híznak el, még akkor is, ha egyébként aktívabbak nap közben, mint sokat alvó társaik. A keveset alvóknak általában nehezebb elaludniuk és hosszan szunyókálniuk.

Hirdetés
Hirdetés

Az álmatlan éjszakák okozta szenvedés pedig fölboríthatja a hormonháztartást. Így csökkenhet a leptin, az éhséghormon mennyisége, és így többet esznek a rossz alvók.

Az amerikai kutatók 14 önkéntes alvási szokásait és energiafelhasználást vizsgálták. Figyelték a mozgásukat, testhőmérsékletüket és az aktivitás, valamint a pihenés más jellemzőit.

A keveset alvók testtömeg-indexének átlaga 28,3 volt, ami elhízottat jelent, míg a sokat alvóké 24,5, ami normális és átlagos. Mindez annak ellenére, hogy 25 százalékkal többet sétáltak nap közben a keveset alvók, és ezer kalóriával többet égettek el.

A stressz ugyancsak fontos szerepet játszhat az alvásidő mennyiségi és minőségi összetevőinek csökkenésében, valamint több evésre sarkallhat. A kialvatlanság és a stressz pedig szétszórtságot is okozhat, így nehezebben sikerül elintézniük dolgokat, ami megint csak tovább növeli a stresszt.

Forrás: Inforadio.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend