Hirdetés
Le a horkolással! – Működő és nem működő módszerek

Le a horkolással! – Működő és nem működő módszerek

A horkolás nem csak egy kellemetlen hangot produkáló, ciki dolog, ami az őrületbe kergeti alvópartnereinket, hanem valami, amitől ideje megszabadulni egészségünk érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

Amikor horkolunk, túl sok energiánkba kerül levegőt venni. Az alvásszakértőknek a horkolás ugyanazt jelenti, mint egy belgyógyásznak a láz: valami nem stimmel, csak még nem tudni, mi.

Le a horkolással! – Működő és nem működő módszerek

De hogyan szabaduljunk meg tőle? Melyik módszer a hatásos és melyiket felejtsük el?

Orrtapasz

Felejtsük el őket! A szakértő szerint a szűkülést okozó probléma jóval mélyebben gyökerezik annál, mint hogy megszüntesse a bajt. A hanghatásokat lehet, hogy enyhíti, bár azt se mindenkinél.

Fogyás

Próbáljuk ki! A túlsúly miatt képződhet extra szövet a nyakon, ami nyomja és szűkíti a légjáratokat. Azok próbálkozzanak ezzel, akik azóta horkolnak, hogy egyszer hirtelen meghíztak. Bár egy kis fogyás nem árt senkinek, aki jelentős túlsúllyal küzd.

Oldalunkon alvás

Érdemes kipróbálni! Ha háton fekszünk, nagyobb súly nehezedik a torkunkra, így ha az oldalunkra fordulunk, megszűnhet a horkolás.

Párásítás

Érdemes megfontolni! Aki orrdugulás vagy allergia miatt horkol, és ez súlyosbodik a száraz levegőtől, annak érdemes párásítania a hálóban. Viszont ne felejtsük el, hogy ez csak enyhíti a problémát, de nem oldja meg!

Alkohol megvonás

Próbáljuk ki! Egy alkoholos italt lefekvés előtt súlyosbíthatja a horkolást, ráadásul nyugtalanabb alvást is okozhat. Mondjunk nemet az alkoholra!

Különleges párnák

Felejtsük el őket! Bár a nyak pozíciója számít horkolás tekintetében, de szinte lehetetlen, hogy megmaradjunk egy pozícióban egész éjszaka. Így egy új párna nem fogja megoldani a problémánkat.

Műtét

Ritkán van rá szükség. Csak az olyan súlyos eseteknél érdemes számításba venni, ahol a CPAP készülékek sem bizonyulnak hatásosnak. CPAP gépre is csak a zoknak van szüksége, akik alvási apnoéval küzdenek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend