Hirdetés
Közlekedési korlátozások Budapesten (Friss)

Közlekedési korlátozások Budapesten (Friss)

Az árvíz miatt a főváros közlekedésében jelentős korlátozások vezettek be! Az alábbiakban a BKK állandóan frissülő információit olvashatják!

Hirdetés
Hirdetés

2013.06.10 00:10

BKK közlemény:

Bem rakpart, Fő utca, Batthyány tér, Árpád fejedelem útja

Az alsó rakpart, valamint a Bem rakpart és a Fő utca lezárása miatt csak Pesten keresztül lehet eljutni Dél-Budáról Észak-Budára. A Lánchíd és a Margit híd között a Fő utca és a Bem rakpart, illetve az Árpád fejedelem útja belső szakasza kizárólag a hatóságok és a buszok számára járható! Kérjük, aki teheti, tegye le autóját. Aki mégis autózik, az M0-körgyűrűn vagy a Hungária-körgyűrűn keresztül kerülheti el a belvárost észak és dél között.

A 11-es, 39-es és 111-es autóbuszok a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán téri végállomásra járnak. A 9-es, 86-os, 160-as és 260-as autóbuszokat terelt útvonalon közlekedtetjük, végleges forgalmi rendjüket hétfő reggelig közzétesszük.

A Török utcát az autóbuszok számára megnyitjuk észak felé is a Margit körút és az Üstökös utca között. A közúti forgalom az utat észak felé nem használhatja! A forgalmi rend módosítása miatt az éjszaka folyamán a Török utcában parkoló személygépkocsikat elszállítjuk, az autók tulajdonosai a 107-es telefonszámon érdeklődhetnek autóik holléte iránt.

M1-M7 bevezető szakasza

A közösségi közlekedés segítése érdekében az M1-M7-es autópálya közös, budapesti bevezető szakaszán az Egér út és a mai buszsáv kezdete között a városközpont felé a leállósáv helyén buszsávot alakítunk ki a közösségi közlekedés járatai számára.

Buszsáv a Hegyalja úton

Rendkívüli buszsávot jelölünk ki a Hegyalja úton az Avar utca és a Döbrentei tér között, az Erzsébet híd budai hídfőjéig centrum irányban. Ez azt jelenti, hogy a Hegyalja úton csak egy sáv lesz járható az Erzsébet híd felé – az intézkedés célja a 8-as, 112-es és 239-es autóbuszok előnyben részesítése. Tekintettel a rakpartok lezárására és a Ferenciek terén zajló munkákra, a Rákóczi úti tengely amúgy sem tud több autót fogadni, mint amennyi egy sávon meg tud érkezni a Hegyalja útról, a buszsáv kijelölésével azonban a buszokat ki tudjuk emelni a torlódásból.

Szerémi út - Rákóczi híd

A Dél-Budáról Pest felé haladó, Buda belső területeit elkerülni szándékozó közúti forgalom számára kedvező döntés, hogy a Szerémi útról a Rákóczi hídra az eddigi egy sáv helyett ideiglenesen immár két sávon lehet felhajtani a hídra. A Dombóvári út felől elsőbbségadási kötelezettség létesül a Rákóczi hídra való felhajtáskor Pest felé! Kérjük, vezessenek óvatosan!

Budafoki út

A Budafoki út Bogdánffy út - Szent Gellért tér közötti szakaszát lezárjuk a közúti forgalom elől, ide csak a hatóságok és az árvízi közlekedés során kiemelt szerepet kapott, csaknem kétszeres kapacitással működő, a budai rakparti villamosokat is pótló 86-os, valamint a 133E és a 233E autóbuszok hajthatnak be. A Budafoki út külső kerületekből érkező forgalmát a Rákóczi hídra és a Petőfi hídra kívánjuk terelni, mivel a belső budai területek a beáramló forgalmat az alsó és felső rakpartok lezárása miatt nem tudják fogadni, ezért csak a buszokat engedjük be a Budafoki úton a Szent Gellért térig.

Szent Gellért rakpart

A Szent Gellért rakparton a Szent Gellért tér és a Rudas fürdő közötti villamospályára sem lehet autóval felhajtani. A belső sávot hétfőtől kizárólagos közösségi közlekedési sávnak jelöljük ki, így a villamosok mellett az autóbuszok is használni fogják, az autósok azonban csak egy sávot használhatnak majd az Erzsébet híd felé.

Nagyszőlős utca, Hamzsabégi út

A belváros irányába haladó 53-as, 150-es és 250-es autóbuszjáratokat a Nagyszőlős utcából Hamzsabégi útra tereljük, onnan kanyarodnak a Bartók Béla útra, a buszsávba. Az Ajnácskő utcába és a Hamzsabégi útra is csak az autóbuszok hajthatnak be hétfőtől a Bartók Béla út felé! A Nagyszőlös utcán a két érintett buszmegállóból munkatársaink a legközelebbi Hamzsabégi úti megállóba irányítják utasainkat. Kimarad a Nagyszőlös utca, Hollókő utca, Vincellér utca megállóhelyek. Utóbbi megállót a 86-os és 212-es buszok továbbra is kiszolgálják, a másik kettő megálló megszűnik.

Budaörsi út

A Budaörs és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedő 240E autóbuszok is a kizárólag buszok számára fenntartott Hamzsabégi útra terelve közlekednek, így kimarad a Budaörsi út (Villányi út elején található) megállójuk. Kérjük, hogy aki a Budaörsi út - Villányi út csomópont felé igyekszik, szálljon át a Sasadi útnál a 139-es, vagy a 40-es autóbuszokra.

Döbrentei utca - Lánchíd utca

Mivel a Clark Ádám térről észak felé minden út le van zárva, a közúti forgalom kezelhetetlen mértékű feltorlódását elkerülendő a Döbrentei tér és a Clark Ádám tér között is lezárjuk a felső rakparti utakat a közúti forgalom előtt. A Döbrentei utcába és a Lánchíd utcába északi irányba csak a 86-os autóbuszok hajthatnak be, a közúti forgalom nem! Az Erzsébet híd felől és a Szent Gellért rakpart felől az Attila út felé lehet haladni az autósoknak, de Észak-Buda a Széll Kálmán tér felől sem megközelíthető közúton a Bem József tér lezárása miatt.

Frankel Leó utca

Az Árpád fejedelem útja felől nem lehet felhajtani a lezárások miatt a Margit hídra, ezért a Török utca és a budai hídfő térségében jelentős torlódások várhatók. Éppen ezért az Óbuda és a belső budai területek között összeköttetést jelentő 17-es villamos forgalmának fenntartásához előnyben részesítési intézkedések szükségesek. Ennek keretében egyirányúsítjuk a Frankel Leó utcát az Üstökös utcától a Zsigmond térig kifelé irányban, tehát a Zsigmond tértől befelé minden közúti forgalom az Árpád fejedelem útját használhatja, a Frankel Leó utat nem!

Hűvösvölgy, Alkotás utca, Villányi út

A 61-es villamost jelentősen sűrítjük.

Krisztinaváros

A 19-es és 41-es villamosok a Döbrentei tértől terelt útvonalon a Széll Kálmán térre közlekednek, így a 18-as villamos vonalán jelentősen megnövelt kapacitást biztosítunk Krisztinavárosban. Kérjük, a belső budai területeken aki csak teheti, a közösségi közlekedést válassza!

Kérjük, aki teheti, az autója helyett válassza a közösségi közlekedés járműveit, melyeket a főbb gerincvonalakon a BKK továbbra is sűrített menetrenddel közlekedtet. Az átutazók számára továbbra is azt javasoljuk, hogy kerüljék el Budapestet, és az M0 körgyűrűt vegyék igénybe, még akkor is, ha az kerülőt jelent.

P+R parkoló a BAH-csomópontnál

A Tarlós István főpolgármester és Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester között létrejött megállapodás alapján a Kongresszusi Központ parkolóját az árvízi rendkívüli forgalmi rend idejére P+R parkolóként működteti a XII. kerületi Önkormányzat. A használati egy BKK-vonaljegy ára, azaz 350 Ft egy napra.

2013 06.09 22:30

P+R nyílik a Bach-csomópontnál

Tarlós István főpolgármester és Pokorni Zoltán, Hegyvidék polgármesterének megállapodása alapján holnaptól néhány napig P+R parkolóként fog működni a BAH-csomópont szomszédságában, a Jagelló úton található parkoló - téjékoztat vasárnap esti Facebook-bejegyzésében a Budapesti Közlekedési Központ.

A közlemény szerint a rendkívüli árvízhelyzetre tekintettel hétfő reggel 6 órától a Jagelló úti parkolóban 350 Ft/nap áron tudnak parkolni azok, akik a közösségi közlekedést választják a gépkocsi helyett. Ezt a kedvezményes parkolási díjat az Önkormányzat hétfőn, kedden és szerdán biztosítja a gépkocsival közlekedőknek.

2013.06.09 21:00 állapot:

BKK közlemény:

AUTÓSOK, FIGYELEM!

A Bem rakpart és a Fő utca mellett az Árpád fejedelem útja teljes hosszban és szélességben zárva. A Margit hídra Óbuda irányából nem lehet felhajtani.

Kérünk mindenkit, kerülje el a bel-budai térséget az Erzsébet híd és az Árpád híd között.

Az autópályákon dél felől (M1, M5, M6, M7) érkezőket kérjük, még ha nagy is a kerülő, válasszák az M0 autópályát, amennyiben úticéljuk a pesti oldalon vagy Észak-Budán található.

Kérjük és köszönjük, hogy - elkerülve a környéket - segítik az árvízi védekezésben dolgozókat!

2013.06.09 19:00 állapot:

BKK közlemény

Közúti közlekedés

 • Az autósokat kérjük, a belvárost kerüljék el. Javasolt kerülőút: az M0 körgyűrű, vagy Hungária körút.
 • A budai és a pesti alsó rakpartot teljes hosszban lezártuk.
 • A Bem rakpart és a Fő utca árvizi védekezés miatti teljes lezárása miatt autóval ellehetetlenült a Dél-Budáról Észak-Buda irányába tartó forgalom a budai oldalon. Dél-Buda, az M6-os, M1-es és M7-es autópálya felől is kizárólag Pesten keresztül közelíthető meg Észak-Buda. A BAH-csomópont-Alkotás utca felől sem közelíthető meg, mivel a Margit körútról csak a Margit hídra vezet út, a Bem tér le van zárva. Elsősorban körbe, a várost megkeülve az M0-ás autópályát, másodsorban a városon belül a Hungária-gyűrűt javasoljuk a Rákóczi hídon, majd az Árpád hídon át. Szemléltető térkép: http://www.bkk.hu/apps/docs/terkep/kerulo.pdf
 • Az árvízi védekezésre való felkészülés miatt lezártuk a Római-parton a Királyok útját a Nánási út és a Pünkösdfürdő utca között.
 • Lezártuk a III. kerületben a Pók utcát és a Nánási utat, ez azonban a közösségi közlekedést nem érinti. A Nánási útra a rendőrségi ellenőrző ponton keresztül a célforgalmi és a tömegközlekedési járművek továbbra is behajthatnak.
 • Az árvízi védekezésre való felkészülés miatt a Margitszigetet teljes hosszban lezártuk a közúti forgalom elől és a parkolót is kiürítettük.
 • Lezártuk a XIII. kerületben a Népfürdő utca Árpád hídtól északra eső szakaszát valamint a Vizafogó utcát.

Bem rakpart

Az árvízi védekezés miatt egyelőre a Bem rakpart Batthyány tér és a Margit híd közötti szakasza mindkét irányban lezártuk, erre a szakaszra csak a BKK buszjáratai hajthatnak be! A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Clark Ádám tér felől behajtva a Batthyány térről az autósoknak vissza kell fordulniuk, nem hajthatnak tovább észak felé!

A konkrét útvonalak lezárásán túl mindez Budapest közlekedési hálózatában azt jelenti, hogy Dél-Buda és Észak-Buda között sem a lezárt alsó rakparton, sem a lezárt felső rakparton (Bem rakparton), sem a BAH-csomópont – Alkotás utca – Margit körút – Bem tér útvonalon nem lehet közlekedni mostantól, az árvízi védekezés befejeztéig.

A jelentős forgalomkorlátozásra tekintettel kérjük Dél-Buda és Észak-Buda között az M0 körgyűrűn vagy a Hungária-körgyűrűn közlekedjen, aki mindenképp autóba ül. Az M1-M7 autópályák bevezető szakaszai felől Óbudára az M0 körgyűrűt vegyék igénybe!

Kérjük, aki teheti, az autója helyett válassza a közösségi közlekedés járműveit, melyeket a főbb gerincvonalakon a BKK továbbra is sűrített menetrenddel közlekedtet.

A Bem rakpart és a Fő utca árvízi védekezés miatti teljes lezárása miatt autóval ellehetetlenült a Dél-Budáról Észak-Buda irányába tartó forgalom a budai oldalon. Dél-Buda, az M6-os, M1-es és M7-es autópálya felől is kizárólag Pesten keresztül közelíthető meg Észak-Buda. A BAH-csomópont-Alkotás utca felől sem közelíthető meg, mivel a Margit körútról csak a Margit hídra vezet út, a Bem tér le van zárva. Elsősorban körbe, a várost megkerülve az M0-ás autópályát, másodsorban a városon belül a Hungária-gyűrűt javasoljuk a Rákóczi hídon, majd az Árpád hídon át. Szemléltető térkép: http://www.bkk.hu/apps/docs/terkep/kerulo.pdf

Miért szállítottuk el az autókat?

A főpolgármester intézkedése nyomán elrendelt rendkívüli árvízi készültség keretében a Fővárosi Katasztrófa-védelmi Igazgatóság, a BKK és a BKV szakemberei értékelték a H5-ös hév árvíz által érintett budai alagútjának műszaki állapotát, az árvíz által okozott kockázatokat. Ez alapján arról hoztunk döntést, hogy a hév-alagút árvíz általi megemelkedésének elkerülésére a Bem rakpart Duna felőli oldalán a Batthyány tér és Margit híd közötti útszakaszt is bevonjuk az árvíz elleni védekezésbe, és az úttestet nehézgépjárművekkel, buszokkal súlyozzuk le a födém megemelkedésének elkerülése érdekében. A műveletben a BKV autóbuszai és az FKF kommunális közszolgáltatásokat ellátó járművei is részt vesznek majd. A járművek a következő órákban foglalják el helyeiket.

Közösségi közlekedés

Ingyen utazhatnak az árvíz elleni védekezésben részt vevők a BKK járatain is

A Katasztrófa-védelemmel egyeztetve, Tarlós István főpolgármester utasítása nyomán ma, azaz június 9-én vasárnap 16 órától a Budapesti Közlekedési Központ díjmentes utazási lehetőséget biztosít a a fővárosi közösségi közlekedési és a BKK által felügyelt agglomerációs járatokon a mentési munkálatokban részt vevő, sárga színű, katasztrófa-védelmi karszalaggal rendelkezők számára. A karszalaggal rendelkező személy a fővárosi és agglomerációs, BKK által megrendelt autóbusz, villamos, trolibusz, fogaskerekű, metró és hév járatok teljes hosszán díjmentesen utazhat. Az utazás során a karszalagot be kell mutatni az ellenőrzést végző személynek.

A változásról az összes jegyellenőrt, bejárati ellenőrzést végző őrt és az elsőajtós felszállási rendben működő járművek vezetőit a BKK diszpécserei kiértesítették.

Batthyány tér

A Batthyány tér M+H aluljáróban az árvíz miatti forgalomkorlátozások visszavonásáig, illetve az aluljáró megnyitásáig bezárt a BKK jegy- és bérletpénztára. A Batthyány téren a hévpótló és a 39-es autóbusz által használt megállóban alvállalkozónktól tudnak utasaink jegyet vásárolni reggel 6 és este 22 óra között.

A Batthyány teret a nagy számú gyalogos és a vízszivárgások miatt le kellett zárni a buszforgalom előtt is, így mostantól a következő, új forgalmi rend lép életbe:

86-os busz

 • Újbuda felé változatlan, eredeti útvonalon közlekednek.
 • Óbuda felé végig a Fő utcán haladnak a Bem rakpart helyett, a Clark Ádám tér és a Bem József tér között. A Halász utcai, Batthyány téri és Bem József téri megállókat a Fő utcába áthelyeztük.
39

A 39-es autóbusz lerövidítve, Széll Kálmán tér M és Goldmark Károly utca között közlekedik. A Széll Kálmán téren a 22-es autóbuszok eddigi leszállóhelyéről indul.

2013. június 8-án, szombaton üzemkezdettől lezártuk a Batthyány téren a metróállomást, illetve az aluljárókat is. Az állomáson az M2-es metrószerelvények megállás nélkül továbbhaladnak.

A H5-ös hév Margit hídi alagúti szakaszát lezártuk. A H5-ös hévek Békásmegyerről és Szentendréről csak a Margit híd budai hídfőig, a felszíni hév-állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza. A Batthyány tér felé közlekedőknek ajánljuk a sűrített menetrenddel közlekedő 86-as autóbuszokat, ezen felül szombaton az első hév indulásától összevont metró- és hév-pótló buszok közlekednek a Szentlélek tér H és a Széll Kálmán tér M között a Batthyány tér M+H érintésével.  a Széll Kálmán tér M – Batthyány tér M+H – Margit híd, budai hídfő H – Szépvölgyi út H – Tímár utca H – Szentlélek tér H útvonalon, amely egyszerre pótolja az M2 kieső állomását és kapacitást biztosít a korlátozott H5-ös hév belső szakaszán. A pótlóbusz jelzése M2-H5.  Az M2-H5 pótlóbusz egész nap 10 percenként, munkanapokon csúcsidőszakban 5 percenként közlekedik. Az M2-H5 pótlóbusz menetrendje az alábbi linken olvasható.

M2-H5

Az összevont metró- és hévpótló buszok nem érintik a Batthyány teret egyik irányban sem. A Batthyány tér helyett a Szentlélek tér H irányában a Batthyány utca – Fő utca sarkán, míg a Széll Kálmán tér M irányában a Fő utca – Csalogány utca sarkán állnak meg, ideiglenes megállókban. Az M2-H5 buszok megállnak Szentlélek tér H felé a 39-es buszok Széna téri és Mária téri megállójában, Széll Kálmán tér M felé a 39-es buszok Fazekas utcai és Széna téri megállóiban is.

A M2-H5 hév- és metró-pótló buszokra a Széll Kálmán tér M felé az alábbi megállókban lehet felszállni:

 • Szentlélek tér H: hév-pótló megálló az Árpád híd alatt;
 • Serfőző utca: 29-es buszok megállóhelye;
 • Tímár utca H: 29-es buszok megállóhelye;
 • Szépvölgyi út H: 29-es buszok megállóhelye;
 • Margit híd, budai hídfő H: 9-es buszok megállóhelye;
 • Batthyány tér M+H helyett : Fő utca – Csalogány utca sarka;
 • Széll Kálmán tér M leszállóhely: 39-es buszok megállóhelye a Trombitás-kert előtt.

A M2-H5 hév- és metró-pótló buszokra a Szentlélek tér H felé az alábbi megállókban lehet felszállni:

 • Széll Kálmán tér M felszállóhely: 22-es buszok leszállóhelye;
 • Batthyány tér M+H helyett: Batthyány utca – Fő utca sarka;
 • Margit híd, budai hídfő H: 86-os buszok megállóhelye;
 • Szépvölgyi út H: 29-es autóbuszok megállóhelye;
 • Tímár utca H: 29-es autóbuszok megállóhelye;
 • Szentlélek tér H: hév-pótló megállóhelye az Árpád híd alatt.

A M2-H5 autóbuszokon a kerékpárszállítás nem megengedett. Kerékpár szállítása esetén a Margit híd budai hídfőig közlekedő H5-ös héveket ajánljuk.

11111160260

11-es és a 111-es autóbuszok a Batthyány tér M+H végállomás helyett a Széll Kálmán tér M végállomásra terelve közlekednek. A 11-es, 111-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Batthyány tér M+H megállót.

A buszokra Széll Kálmán tér M felé az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

 • Fazekas utca: 39-es autóbuszok megállóhelye;
 • Széna tér: 39-es buszok megállóhelye
 • Széll Kálmán tér M: 39-es buszok megállóhelye a Trombitás-kert előtt.

A buszokra Nagybányai út, illetve Kolosy tér H felé az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

 • Széll Kálmán tér: 4-6-os villamospótló buszok felszállóhelye;
 • Széna tér: 39-es buszok megállóhelye.

160-as és a 260-as buszok a Batthyány tér M+H helyett a Nyugati pályaudvar M végállomásra közlekednek. A 160-as, 260-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Batthyány tér M+H, Bem József tér megállókat és a szokásostól eltérő helyen áll meg a Margit híd budai hídfőben Óbuda felé. A buszok az alábbi megállókban állnak meg:

A buszokra Nyugati pályaudvar M felé az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

 • Jászai Mari tér: 26-os busz megállóhelye;
 • Nyugati pályaudvar M: 26-os busz végállomása.

A buszokra a Békásmegyer H (Csobánka tér), illetve Kocsis Sándor út felé az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

 • Nyugati pályaudvar M: 26-os busz végállomása;
 • Jászai Mari tér: 9-es busz megállóhelye;
 • Margit híd, budai hídfő H: 9-es busz megállóhelye, majd a továbbiakban a saját megállói.

A 39-es buszok a Batthyány téren a 11-es, 111-es autóbuszok végállomási megállóhelyéről indulnak.

1941

Lezártuk a Clark Ádám téri, Lánchíd alatti aluljárót.  Az aluljáró lezárása következtében változott a budai rakparton közlekedő villamosok közlekedése: a 19, 41-es villamosokat a Krisztina körút felé, a 18-as járatok vonalán Széll Kálmán téri csomóponthoz irányítjuk. A villamos rakparti szakasza helyett a 86-os autóbuszok igénybe vételét ajánljuk. Járatsűrűségüket a másfélszeresére növeltük, hétfőtől pedig tovább nő a kapacitásuk.

19-es és 41-es villamos a déli végállomásuktól a Széll Kálmán tér M végállomásig közlekedik, a Szent Gellért tértől a Krisztina körút felé, a 18-as villamos vonalára terelve. Mindkét irányban kimaradnak a Döbrentei tér, Clark Ádám tér, Halász utca és a Batthyány tér M+H megállók. A Szent Gellért tértől a módosított útvonalon közlekedő 19-es és 41-es villamosokra a 18-as villamos alábbi megállóiban lehet felszállni mindkét irányban:

 • Döbrentei tér
 • Dózsa György tér
 • Krisztina tér
 • Mikó utca
 • Déli pályaudvar M
 • Széll Kálmán tér M végállomás
104104A122196204

A 104-es és a 104A jelzésű buszok nem érintik a Székesdűlő és a Székesdűlő ipartelep megállókat, valamint Rákospalota, Kossuth utca irányában az Újpest, Árpád út hajóállomás megállót.
A 122-es buszok Újpest-Városkapu M felé, a 204-es buszok Rákospalota, Kossuth utca irányában, illetve a 196-as buszok Újpalota, Szentmihályi út felé nem érintik az Újpest, Árpád út hajóállomás megállót.

2

A Lánchíd pesti aluljárójának víz alá kerülése miatt speciális, napszakonként eltérő menetrendet vezettünk be a 2-es villamos és a 2-es villamospótló vonalán 2013. június 6-án üzemkezdettől, azaz a csütörtöki első indulástól. A megszokottól eltérő közlekedési rend bevezetésével arra törekszünk, hogy az árvíz ideje alatt a lehetőségekhez képest a legteljesebb közösségi közlekedési szolgáltatást nyújthassuk a pesti rakparton is. A 2-es villamos az árvíz levonulásáig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és az Eötvös tér között, míg a 2-es villamospótló autóbusz meghosszabbított útvonalon, a Nyugati pályaudvar M és a Széchenyi István tér (Eötvös tér) között jár.

Bővebben…

Római part

34

Az árvízi védekezésre való felkészülés miatt lezártuk a Római-parton a Királyok útját a Nánási út és a Pünkösdfürdő utca között. Emiatt a 34-es busz a 134-es útvonalára terelve közlekedik.Bővebb információ

106

A Pók utca lezárása miatt a 106-os autóbuszok 13:45-től a Szentendrei útra terelve közlekednek, ezért nem érintik az Aquincum H, Pók utca, Silvanus sétány, Nánási út megállókat és Római úti lakótelep végállomást. Az autóbuszok a Kadosa utcai megállót követően a 34-es buszok Aquincum H megállójában állnak meg.

A terelőútvonal: Kadosa utcáig eredeti útvonal – Kadosa utca – balra Sóvári utca – balra Monostori út – balra Szentendrei út, tovább eredeti útvonal.

934

A 934-es autóbuszokat a Királyok útja zárása miatt mindkét irányban módosított útvonalon közlekedtetjük. Békásmegyer H felé az autóbuszok a Kadosa utcáig eredeti útvonalon, majd a Keve utca – Emőd utca – Csalma utca – Attila utca – Czetz János köz – Czetz János utca – Mátyás király út – Batthyány utca – szervizút – Madzsar József utca – Pünkösdfürdő utca – Ország út terelt útvonalon közlekednek. Kimaradnak a Római úti lakótelep, Varsa utca – Madzsar József utca közötti megállók. A buszokra a módosított útvonalukon minden érintett megállóhelyen fel lehet szállni.

A Nyugati pályaudvar M felé a  934-es buszok a Békásmegyer H – Ország út – Szentendrei út –Mátyás király út – Czetz János utca –Czetz János köz –Szentendrei út módosított útvonalon közlekednek. Kimaradnak a Pünkösdfürdő utca – Aquincum H közötti megállók. A buszokra a módosított útvonalukon minden érintett megállóhelyen fel lehet szállni.

Margitsziget

26234

A Margitsziget lezárása miatt a 26-os autóbusz nem közlekedik. A margitszigeti út és a szigeti parkoló is lezárásra került. További intézkedésig a Margit hídon át közlekedő 4-es és a 6-os villamosok nem állnak meg a Margitsziget megállóhelyen. Tekintettel a Margitszigeten zajló védekezési munkálatokra az Árpád hídon közlekedő 34-es, 106-os és 234-es buszok, valamint a 901-es, 918-as és 937-es éjszakai járatok mindkét irányban megállnak a Szigeti bejárónál.

További változás, hogy a Margitsziget lezárása miatt hétvégén a 234-es buszok a Szentlélek tér H-ig változatlan útvonalon közlekednek, majd a Szentlélek tértől a Népfürdő utca, Árpád híd M (Váci út) megállóhelyeket érintve az Árpád híd M megállóig közlekednek tovább, kihagyják a Margitszigeten található megállóikat és nem érintik a Nyugati pályaudvar M végállomást. A járat a Szentendrei út felől a H5 korlátozott üzemére tekintettel az Árpád híd metróállomás felé hév-pótló szerepet is ellát. A buszok menetrendje az alábbi linken érhető el.

115133

Figyelem! A Duna áradása miatt lezárták a XIII. kerületben a Népfürdő utcát a Cserhalom utca és az Árpád híd közötti szakaszon. Ezért a mai naptól a 115-ös autóbuszok az Árpád híd M irányában a lezárt útszakaszt a Dagály utca – Váci út útvonalon elkerülve közlekednek. A buszok nem érintik a Dagály fürdő, a Cserhalom utca és a Forgách utca M megállókat. Hétfőn üzemkezdettől a 133-as autóbuszok ugyanezen a terelt útvonalon járnak.

Óbudai-sziget

Most már az Óbudai-szigetre is csak az árvízi védekezésben részt vevők mehetnek be.

Sűrítések

2013. június 5-én, szerda reggeltől az alsó rakparti utak lezárása miatt Budapest belső területeinek főbb gerincvonalain a BKK sűrített, rendkívüli menetrendet vezet be. A rendkívüli menetrendben az alábbi járatok sűrítésére kerül sor:

23

Az M2-es és az M3-as metrók munkanapokon napközben sűrűbb követési rendben közlekednek.

1

Az 1-es villamos munkanapokon napközben és délutáni csúcsidőszakban sűrített menetrend szerint közlekedik, ideiglenes menetrendje itt található. Emellett a reggeli csúcsidőben a Bécsi út – Lehel utca között 10 percenként kisegítő villamosok is közlekednek.

46

A 4-es és 6-os villamosok gyakrabban járnak és nem állnak meg Margitsziget megállóhelyen. A 4-es villamos ideiglenes menetrendje itt, a 6-os villamos ideiglenes menetrendje itt található.

17

A 17-es villamos csúcsidőben sűrűbben közlekedik, ideiglenes menetrendje itt található.

18

A 18-as villamosok munkanapokon a csúcsidőkben és napközben is gyakrabban indulnak, ideiglenes menetrendje itt található.

9

A 9-es autóbusz vonalán is több jármű közlekedik, mind a csúcsidőszakokban, mind napközben sűrítjük a vonalat, ideiglenes menetrendje itt taláható.

86

A 86-os autóbusz vonalán szintén több autóbusz indul a végállomásokról, ugyanakkor a többlet buszok ellenére a rakparti utak lezárása miatt jelentős torlódások és késések várhatóak a Fő utca és a felső rakpartok térségében, ideiglenes menetrendje itt található.

Hajójáratok

A Duna magas vízállása miatt további intézkedésig nem közlekednek a D11-es, a D12-es és a D13-as hajójáratok.

Kerékpáros közlekedés

A Margit hídi felszíni állomás peronjának teljes hosszában a kerékpárút ideiglenesen megszűnt. Kérjük, hogy a biciklivel erre közlekedők fokozottan figyeljenek az itt megnövekedett utasforgalomra való tekintettel, és az adott szakaszon gyalogosan tolják át kerékpárjukat.

Lezárásra kerül a Lánchíd alatti kerékpáros átjáró is.

Gyalogosan és kerékpárral sem lehet átkelni az Újpesti vasúti hídon (Északi összekötő vasúti híd) a védekezési munkálatok miatt.

2013.06.09 09:00-es állapot:

BKK közlemény:

Közúti közlekedés

 • Az autósokat kérjük, a belvárost kerüljék el. Javasolt kerülőút: az M0 körgyűrű, vagy Hungária körút.

 • A budai és a pesti alsó rakpartot teljes hosszban lezártuk.

 • A Bem rakpart és a Fő utca árvizi védekezés miatti teljes lezárása miatt autóval ellehetetlenült a Dél-Budáról Észak-Buda irányába tartó forgalom a budai oldalon. Dél-Buda, az M6-os, M1-es és M7-es autópálya felől is kizárólag Pesten keresztül közelíthető meg Észak-Buda. A BAH-csomópont-Alkotás utca felől sem közelíthető meg, mivel a Margit körútról csak a Margit hídra vezet út, a Bem tér le van zárva. Elsősorban körbe, a várost megkeülve az M0-ás autópályát, másodsorban a városon belül a Hungária-gyűrűt javasoljuk a Rákóczi hídon, majd az Árpád hídon át. Szemléltető térkép:

 • Az árvízi védekezésre való felkészülés miatt lezártuk a Római-parton a Királyok útját a Nánási út és a Pünkösdfürdő utca között.

 • Lezártuk a III. kerületben a Pók utcát és a Nánási utat, ez azonban a közösségi közlekedést nem érinti. A Nánási útra a rendőrségi ellenőrző ponton keresztül a célforgalmi és a tömegközlekedési járművek továbbra is behajthatnak.

 • Az árvízi védekezésre való felkészülés miatt a Margitszigetet teljes hosszban lezártuk a közúti forgalom elől és a parkolót is kiürítettük.

 • Lezártuk a XIII. kerületben a Népfürdő utca Árpád hídtól északra eső szakaszát valamint a Vizafogó utcát.

Bem rakpart

Az árvízi védekezés miatt egyelőre a Bem rakpart Batthyány tér és a Margit híd közötti szakasza mindkét irányban lezártuk, erre a szakaszra csak a BKK buszjáratai hajthatnak be! A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Clark Ádám tér felől behajtva a Batthyány térről az autósoknak vissza kell fordulniuk, nem hajthatnak tovább észak felé!

A konkrét útvonalak lezárásán túl mindez Budapest közlekedési hálózatában azt jelenti, hogy Dél-Buda és Észak-Buda között sem a lezárt alsó rakparton, sem a lezárt felső rakparton (Bem rakparton), sem a BAH-csomópont – Alkotás utca – Margit körút – Bem tér útvonalon nem lehet közlekedni mostantól, az árvízi védekezés befejeztéig.

A jelentős forgalomkorlátozásra tekintettel kérjük Dél-Buda és Észak-Buda között az M0 körgyűrűn vagy a Hungária-körgyűrűn közlekedjen, aki mindenképp autóba ül. Az M1-M7 autópályák bevezető szakaszai felől Óbudára az M0 körgyűrűt vegyék igénybe!

Kérjük, aki teheti, az autója helyett válassza a közösségi közlekedés járműveit, melyeket a főbb gerincvonalakon a BKK továbbra is sűrített menetrenddel közlekedtet.

A Bem rakpart és a Fő utca árvízi védekezés miatti teljes lezárása miatt autóval ellehetetlenült a Dél-Budáról Észak-Buda irányába tartó forgalom a budai oldalon. Dél-Buda, az M6-os, M1-es és M7-es autópálya felől is kizárólag Pesten keresztül közelíthető meg Észak-Buda. A BAH-csomópont-Alkotás utca felől sem közelíthető meg, mivel a Margit körútról csak a Margit hídra vezet út, a Bem tér le van zárva. Elsősorban körbe, a várost megkerülve az M0-ás autópályát, másodsorban a városon belül a Hungária-gyűrűt javasoljuk a Rákóczi hídon, majd az Árpád hídon át.

Miért szállítottuk el az autókat?

A főpolgármester intézkedése nyomán elrendelt rendkívüli árvízi készültség keretében a Fővárosi Katasztrófa-védelmi Igazgatóság, a BKK és a BKV szakemberei értékelték a H5-ös hév árvíz által érintett budai alagútjának műszaki állapotát, az árvíz által okozott kockázatokat. Ez alapján arról hoztunk döntést, hogy a hév-alagút árvíz általi megemelkedésének elkerülésére a Bem rakpart Duna felőli oldalán a Batthyány tér és Margit híd közötti útszakaszt is bevonjuk az árvíz elleni védekezésbe, és az úttestet nehézgépjárművekkel, buszokkal súlyozzuk le a födém megemelkedésének elkerülése érdekében. A műveletben a BKV autóbuszai és az FKF kommunális közszolgáltatásokat ellátó járművei is részt vesznek majd. A járművek a következő órákban foglalják el helyeiket.

Közösségi közlekedés

Batthyány tér

A Batthyány tér M+H aluljáróban az árvíz miatti forgalomkorlátozások visszavonásáig, illetve az aluljáró megnyitásáig bezárt a BKK jegy- és bérletpénztára. A Batthyány téren a hévpótló és a 39-es autóbusz által használt megállóban alvállalkozónktól tudnak utasaink jegyet vásárolni reggel 6 és este 22 óra között.

86

A 86-os ismét teljes, eredeti útvonalán közlekedik.

2013. június 8-án, szombaton üzemkezdettől lezártuk a Batthyány téren a metróállomást, illetve az aluljárókat is. Az állomáson az M2-es metrószerelvények megállás nélkül továbbhaladnak.

A H5-ös hév Margit hídi alagúti szakaszát lezártuk. A H5-ös hévek Békásmegyerről és Szentendréről csak a Margit híd budai hídfőig, a felszíni hév-állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza. A Batthyány tér felé közlekedőknek ajánljuk a sűrített menetrenddel közlekedő 86-as autóbuszokat, ezen felül szombaton az első hév indulásától összevont metró- és hév-pótló buszok közlekednek a Szentlélek tér H és a Széll Kálmán tér M között a Batthyány tér M+H érintésével.  a Széll Kálmán tér M – Batthyány tér M+H – Margit híd, budai hídfő H – Szépvölgyi út H – Tímár utca H – Szentlélek tér H útvonalon, amely egyszerre pótolja az M2 kieső állomását és kapacitást biztosít a korlátozott H5-ös hév belső szakaszán. A pótlóbusz jelzése M2-H5.  Az M2-H5 pótlóbusz egész nap 10 percenként, munkanapokon csúcsidőszakban 5 percenként közlekedik. A

 

M2-H5

Az M2-H5 pótlóbuszok ismét a meghirdetett útvonalon, Széll Kálmán tér M – Batthyány tér M+H – Szentlélek tér H között közlekedik.

A M2-H5 hév- és metró-pótló buszokra a Széll Kálmán tér M felé az alábbi megállókban lehet felszállni:

 • Szentlélek tér H: hév-pótló megálló az Árpád híd alatt;

 • Serfőző utca: 29-es buszok megállóhelye;

 • Tímár utca H: 29-es buszok megállóhelye;

 • Szépvölgyi út H: 29-es buszok megállóhelye;

 • Margit híd, budai hídfő H: 9-es buszok megállóhelye;

 • Batthyány tér M+H: 39-es buszok megállóhelye;

 • Széll Kálmán tér M leszállóhely: 39-es buszok megállóhelye a Trombitás-kert előtt.

A M2-H5 hév- és metró-pótló buszokra a Szentlélek tér H felé az alábbi megállókban lehet felszállni:

 • Széll Kálmán tér M felszállóhely: 22-es buszok leszállóhelye;

 • Batthyány tér M+H: a műszaki tárolóhelyen a végállomás területén;

 • Margit híd, budai hídfő H: 86-os buszok megállóhelye;

 • Szépvölgyi út H: 29-es autóbuszok megállóhelye;

 • Tímár utca H: 29-es autóbuszok megállóhelye;

 • Szentlélek tér H: hév-pótló megállóhelye az Árpád híd alatt.

A M2-H5 autóbuszokon a kerékpárszállítás nem megengedett. Kerékpár szállítása esetén a Margit híd budai hídfőig közlekedő H5-ös héveket ajánljuk.

11 -es. 111-es, 160-as, 260-as buszok

11-es és a 111-es autóbuszok a Batthyány tér M+H végállomás helyett a Széll Kálmán tér M végállomásra terelve közlekednek. A 11-es, 111-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Batthyány tér M+H megállót.

A buszokra Széll Kálmán tér M felé az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

 • Fazekas utca: 39-es autóbuszok megállóhelye;

 • Széna tér: 39-es buszok megállóhelye

 • Széll Kálmán tér M: 39-es buszok megállóhelye a Trombitás-kert előtt.

A buszokra Nagybányai út, illetve Kolosy tér H felé az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

 • Széll Kálmán tér: 4-6-os villamospótló buszok felszállóhelye;

 • Széna tér: 39-es buszok megállóhelye.

160-as és a 260-as buszok a Batthyány tér M+H helyett a Nyugati pályaudvar M végállomásra közlekednek. A 160-as, 260-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Batthyány tér M+H, Bem József tér megállókat és a szokásostól eltérő helyen áll meg a Margit híd budai hídfőben Óbuda felé. A buszok az alábbi megállókban állnak meg:

A buszokra Nyugati pályaudvar M felé az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

 • Jászai Mari tér: 26-os busz megállóhelye;

 • Nyugati pályaudvar M: 26-os busz végállomása.

A buszokra a Békásmegyer H (Csobánka tér), illetve Kocsis Sándor út felé az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

 • Nyugati pályaudvar M: 26-os busz végállomása;

 • Jászai Mari tér: 9-es busz megállóhelye;

 • Margit híd, budai hídfő H: 9-es busz megállóhelye, majd a továbbiakban a saját megállói.

A 39-es buszok a Batthyány téren a 11-es, 111-es autóbuszok végállomási megállóhelyéről indulnak.

19-es és 41-es villamos

Lezártuk a Clark Ádám téri, Lánchíd alatti aluljárót.  Az aluljáró lezárása következtében változott a budai rakparton közlekedő villamosok közlekedése: a 19, 41-es villamosokat a Krisztina körút felé, a 18-as járatok vonalán Széll Kálmán téri csomóponthoz irányítjuk. A villamos rakparti szakasza helyett a sűrítve közlekedő 86-os autóbuszok igénybevételét ajánljuk.

19-es és 41-es villamos a déli végállomásuktól a Széll Kálmán tér M végállomásig közlekedik, a Szent Gellért tértől a Krisztina körút felé, a 18-as villamos vonalára terelve. Mindkét irányban kimaradnak a Döbrentei tér, Clark Ádám tér, Halász utca és a Batthyány tér M+H megállók. A Szent Gellért tértől a módosított útvonalon közlekedő 19-es és 41-es villamosokra a 18-as villamos alábbi megállóiban lehet felszállni mindkét irányban:

 • Döbrentei tér

 • Dózsa György tér

 • Krisztina tér

 • Mikó utca

 • Déli pályaudvar M

 • Széll Kálmán tér M végállomás

104-es,104A jelzésű , 122-es, 196-os, 204 -es buszok

A 104-es és a 104A jelzésű buszok nem érintik a Székesdűlő és a Székesdűlő ipartelep megállókat, valamint Rákospalota, Kossuth utca irányában az Újpest, Árpád út hajóállomás megállót.

A 122-es buszok Újpest-Városkapu M felé, a 204-es buszok Rákospalota, Kossuth utca irányában, illetve a 196-as buszok Újpalota, Szentmihályi út felé nem érintik az Újpest, Árpád út hajóállomás megállót.

2-es villamos

A Lánchíd pesti aluljárójának víz alá kerülése miatt speciális, napszakonként eltérő menetrendet vezettünk be a 2-es villamos és a 2-es villamospótló vonalán 2013. június 6-án üzemkezdettől, azaz a csütörtöki első indulástól. A megszokottól eltérő közlekedési rend bevezetésével arra törekszünk, hogy az árvíz ideje alatt a lehetőségekhez képest a legteljesebb közösségi közlekedési szolgáltatást nyújthassuk a pesti rakparton is. A 2-es villamos az árvíz levonulásáig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és az Eötvös tér között, míg a 2-es villamospótló autóbusz meghosszabbított útvonalon, a Nyugati pályaudvar M és a Széchenyi István tér (Eötvös tér) között jár.

 

Római part

34-es busz

Az árvízi védekezésre való felkészülés miatt lezártuk a Római-parton a Királyok útját a Nánási út és a Pünkösdfürdő utca között. Emiatt a 34-es busz a 134-es útvonalára terelve közlekedik.

106-os busz

A Pók utca lezárása miatt a 106-os autóbuszok 13:45-től a Szentendrei útra terelve közlekednek, ezért nem érintik az Aquincum H, Pók utca, Silvanus sétány, Nánási út megállókat és Római úti lakótelep végállomást. Az autóbuszok a Kadosa utcai megállót követően a 34-es buszok Aquincum H megállójában állnak meg.

A terelőútvonal: Kadosa utcáig eredeti útvonal – Kadosa utca – balra Sóvári utca – balra Monostori út – balra Szentendrei út, tovább eredeti útvonal.

934-es busz

A 934-es autóbuszokat a Királyok útja zárása miatt mindkét irányban módosított útvonalon közlekedtetjük. Békásmegyer H felé az autóbuszok a Kadosa utcáig eredeti útvonalon, majd a Keve utca – Emőd utca – Csalma utca – Attila utca – Czetz János köz – Czetz János utca – Mátyás király út – Batthyány utca – szervizút – Madzsar József utca – Pünkösdfürdő utca – Ország út terelt útvonalon közlekednek. Kimaradnak a Római úti lakótelep, Varsa utca – Madzsar József utca közötti megállók. A buszokra a módosított útvonalukon minden érintett megállóhelyen fel lehet szállni.

A Nyugati pályaudvar M felé a  934-es buszok a Békásmegyer H – Ország út – Szentendrei út –Mátyás király út – Czetz János utca –Czetz János köz –Szentendrei út módosított útvonalon közlekednek. Kimaradnak a Pünkösdfürdő utca – Aquincum H közötti megállók. A buszokra a módosított útvonalukon minden érintett megállóhelyen fel lehet szállni.

Margitsziget

26-os, 234-es busz

A Margitsziget lezárása miatt a 26-os autóbusz nem közlekedik. A margitszigeti út és a szigeti parkoló is lezárásra került. További intézkedésig a Margit hídon át közlekedő 4-es és a 6-os villamosok nem állnak meg a Margitsziget megállóhelyen. Tekintettel a Margitszigeten zajló védekezési munkálatokra az Árpád hídon közlekedő 34-es, 106-os és 234-es buszok, valamint a 901-es, 918-as és 937-es éjszakai járatok mindkét irányban megállnak a Szigeti bejárónál.

További változás, hogy a Margitsziget lezárása miatt hétvégén a 234-es buszok a Szentlélek tér H-ig változatlan útvonalon közlekednek, majd a Szentlélek tértől a Népfürdő utca, Árpád híd M (Váci út) megállóhelyeket érintve az Árpád híd M megállóig közlekednek tovább, kihagyják a Margitszigeten található megállóikat és nem érintik a Nyugati pályaudvar M végállomást. A járat a Szentendrei út felől a H5 korlátozott üzemére tekintettel az Árpád híd metróállomás felé hév-pótló szerepet is ellát.

115-ös, 133-as

Figyelem! A Duna áradása miatt lezárták a XIII. kerületben a Népfürdő utcát a Cserhalom utca és az Árpád híd közötti szakaszon. Ezért a mai naptól a 115-ös autóbuszok az Árpád híd M irányában a lezárt útszakaszt a Dagály utca – Váci út útvonalon elkerülve közlekednek. A buszok nem érintik a Dagály fürdő, a Cserhalom utca és a Forgách utca M megállókat. Hétfőn üzemkezdettől a 133-as autóbuszok ugyanezen a terelt útvonalon járnak.

Óbudai-sziget

Most már az Óbudai-szigetre is csak az árvízi védekezésben részt vevők mehetnek be.

Sűrítések

2013. június 5-én, szerda reggeltől az alsó rakparti utak lezárása miatt Budapest belső területeinek főbb gerincvonalain a BKK sűrített, rendkívüli menetrendet vezet be. A rendkívüli menetrendben az alábbi járatok sűrítésére kerül sor:

2-3-as metró

Az M2-es és az M3-as metrók munkanapokon napközben sűrűbb követési rendben közlekednek.

1-es vilamos

Az 1-es villamos munkanapokon napközben és délutáni csúcsidőszakban sűrített menetrend szerint közlekedik. Emellett a reggeli csúcsidőben a Bécsi út – Lehel utca között 10 percenként kisegítő villamosok is közlekednek.

4-6-os villamos

A 4-es és 6-os villamosok gyakrabban járnak és nem állnak meg Margitsziget megállóhelyen. A 4-es villamos ideiglenes menetrendje itt, a 6-os villamos ideiglenes menetrendje itt található.

17-es villamos

A 17-es villamos csúcsidőben sűrűbben közlekedik, ideiglenes menetrendje itt található.

18-as villamos

A 18-as villamosok munkanapokon a csúcsidőkben és napközben is gyakrabban indulnak, ideiglenes menetrendje itt található.

9-es busz

A 9-es autóbusz vonalán is több jármű közlekedik, mind a csúcsidőszakokban, mind napközben sűrítjük a vonalat, ideiglenes menetrendje itt taláható.

86-os busz

A 86-os autóbusz vonalán szintén több autóbusz indul a végállomásokról, ugyanakkor a többlet buszok ellenére a rakparti utak lezárása miatt jelentős torlódások és késések várhatóak a Fő utca és a felső rakpartok térségében, ideiglenes menetrendje itt található.

Hajójáratok

A Duna magas vízállása miatt további intézkedésig nem közlekednek a D11-es, a D12-es és a D13-as hajójáratok.

Kerékpáros közlekedés

A Margit hídi felszíni állomás peronjának teljes hosszában a kerékpárút ideiglenesen megszűnt. Kérjük, hogy a biciklivel erre közlekedők fokozottan figyeljenek az itt megnövekedett utasforgalomra való tekintettel, és az adott szakaszon gyalogosan tolják át kerékpárjukat.

Lezárásra kerül a Lánchíd alatti kerékpáros átjáró is.

Gyalogosan és kerékpárral sem lehet átkelni az Újpesti vasúti hídon (Északi összekötő vasúti híd) a védekezési munkálatok miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend