Hirdetés
Közlekedési káosz Budapesten!

Közlekedési káosz Budapesten!

Lehetőleg kerülje el mindenki autóval Budát! Az alábbi korlátozások, útlezárások és forgalomváltozások léptek életbe hétfő hajnaltól!

Hirdetés
Hirdetés

A torlódások elkerülése miatt, aki teheti kerülje el Budának a középső részét! A budai felső rakpart a Döbrentei tértől a Margit hídig le van zárva. Így a teljes forgalom a Margit krt.-ra illetve a Hegyaljai útra torlódik fel. A teljes közúti közlekedés összeomlásának elkerülése céljából vegyék igénybe a tömegközlekedést. Aki mégis megpróbálkozik a lehetetlennel az készüljön fel a legrosszabbra!

Az alábbi korlátozások, útlezárások és forgalomváltozások léptek életbe hétfő hajnaltól:

2013. 06.10 08:55

A Margit híd csak egy sávban járható:

A Margit hídon Buda felé két sávból csak az egyik járható, ezért a Szent István körúton torlódás alakult ki.

Késések:

Az alábbi autóbuszjáratok vonalán meghosszabbodott a menetidő, 10 percet meghaladó késésekre kell számítani a
-9-es
- 29-es,
- 91-es, 
- 86-os,
- 134-es,
- 162-es,
- 260-as,
- 291-es vonalakon.

BKK közlemény

Váci úti lezárások:

Az árvízi védekezés miatt a Rendőrség lezárta a Váci utat az Árpád úti csomópontnál. Jelenleg egy-egy forgalmi sáv járható a Váci úton, ezért jelentős forgalmi torlódásokra kell számítani a térségben.

Bem rakpart, Fő utca, Batthyány tér, Árpád fejedelem útja

Az alsó rakpart, valamint a Bem rakpart és a Fő utca lezárása miatt csak Pesten keresztül lehet eljutni Dél-Budáról Észak-Budára. A Lánchíd és a Margit híd között a Fő utca és a Bem rakpart, illetve az Árpád fejedelem útja belső szakasza kizárólag a hatóságok és a buszok számára járható! Kérjük, aki teheti, tegye le autóját. Aki mégis autózik, az M0-körgyűrűn vagy a Hungária-körgyűrűn keresztül kerülheti el a belvárost észak és dél között.

A 11-es, 39-es és 111-es autóbuszok a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán téri végállomásra járnak. A 9-es, 86-os, 160-as és 260-as autóbuszokat terelt útvonalon közlekedtetjük, végleges forgalmi rendjüket hétfő reggelig közzétesszük.

A Török utcát az autóbuszok számára megnyitjuk észak felé is a Margit körút és az Üstökös utca között. A közúti forgalom az utat észak felé nem használhatja! A forgalmi rend módosítása miatt az éjszaka folyamán a Török utcában parkoló személygépkocsikat elszállítjuk, az autók tulajdonosai a 107-es telefonszámon érdeklődhetnek autóik holléte iránt.

M1-M7 bevezető szakasza

A közösségi közlekedés segítése érdekében az M1-M7-es autópálya közös, budapesti bevezető szakaszán az Egér út és a mai buszsáv kezdete között a városközpont felé a leállósáv helyén buszsávot alakítunk ki a közösségi közlekedés járatai számára.

Buszsáv a Hegyalja úton

Rendkívüli buszsávot jelölünk ki a Hegyalja úton az Avar utca és a Döbrentei tér között, az Erzsébet híd budai hídfőjéig centrum irányban. Ez azt jelenti, hogy a Hegyalja úton csak egy sáv lesz járható az Erzsébet híd felé – az intézkedés célja a 8-as, 112-es és 239-es autóbuszok előnyben részesítése. Tekintettel a rakpartok lezárására és a Ferenciek terén zajló munkákra, a Rákóczi úti tengely amúgy sem tud több autót fogadni, mint amennyi egy sávon meg tud érkezni a Hegyalja útról, a buszsáv kijelölésével azonban a buszokat ki tudjuk emelni a torlódásból.

Szerémi út - Rákóczi híd

A Dél-Budáról Pest felé haladó, Buda belső területeit elkerülni szándékozó közúti forgalom számára kedvező döntés, hogy a Szerémi útról a Rákóczi hídra az eddigi egy sáv helyett ideiglenesen immár két sávon lehet felhajtani a hídra. A Dombóvári út felől elsőbbségadási kötelezettség létesül a Rákóczi hídra való felhajtáskor Pest felé! Kérjük, vezessenek óvatosan!

Budafoki út

A Budafoki út Bogdánffy út - Szent Gellért tér közötti szakaszát lezárjuk a közúti forgalom elől, ide csak a hatóságok és az árvízi közlekedés során kiemelt szerepet kapott, csaknem kétszeres kapacitással működő, a budai rakparti villamosokat is pótló 86-os, valamint a 133E és a 233E autóbuszok hajthatnak be. A Budafoki út külső kerületekből érkező forgalmát a Rákóczi hídra és a Petőfi hídra kívánjuk terelni, mivel a belső budai területek a beáramló forgalmat az alsó és felső rakpartok lezárása miatt nem tudják fogadni, ezért csak a buszokat engedjük be a Budafoki úton a Szent Gellért térig.

Szent Gellért rakpart

A Szent Gellért rakparton a Szent Gellért tér és a Rudas fürdő közötti villamospályára sem lehet autóval felhajtani. A belső sávot hétfőtől kizárólagos közösségi közlekedési sávnak jelöljük ki, így a villamosok mellett az autóbuszok is használni fogják, az autósok azonban csak egy sávot használhatnak majd az Erzsébet híd felé.

Nagyszőlős utca, Hamzsabégi út

A belváros irányába haladó 53-as, 150-es és 250-es autóbuszjáratokat a Nagyszőlős utcából Hamzsabégi útra tereljük, onnan kanyarodnak a Bartók Béla útra, a buszsávba. Az Ajnácskő utcába és a Hamzsabégi útra is csak az autóbuszok hajthatnak be hétfőtől a Bartók Béla út felé! A Nagyszőlös utcán a két érintett buszmegállóból munkatársaink a legközelebbi Hamzsabégi úti megállóba irányítják utasainkat. Kimarad a Nagyszőlös utca, Hollókő utca, Vincellér utca megállóhelyek. Utóbbi megállót a 86-os és 212-es buszok továbbra is kiszolgálják, a másik kettő megálló megszűnik.

Budaörsi út

A Budaörs és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedő 240E autóbuszok is a kizárólag buszok számára fenntartott Hamzsabégi útra terelve közlekednek, így kimarad a Budaörsi út (Villányi út elején található) megállójuk. Kérjük, hogy aki a Budaörsi út - Villányi út csomópont felé igyekszik, szálljon át a Sasadi útnál a 139-es, vagy a 40-es autóbuszokra.

Döbrentei utca - Lánchíd utca

Mivel a Clark Ádám térről észak felé minden út le van zárva, a közúti forgalom kezelhetetlen mértékű feltorlódását elkerülendő a Döbrentei tér és a Clark Ádám tér között is lezárjuk a felső rakparti utakat a közúti forgalom előtt. A Döbrentei utcába és a Lánchíd utcába északi irányba csak a 86-os autóbuszok hajthatnak be, a közúti forgalom nem! Az Erzsébet híd felől és a Szent Gellért rakpart felől az Attila út felé lehet haladni az autósoknak, de Észak-Buda a Széll Kálmán tér felől sem megközelíthető közúton a Bem József tér lezárása miatt.

Frankel Leó utca

Az Árpád fejedelem útja felől nem lehet felhajtani a lezárások miatt a Margit hídra, ezért a Török utca és a budai hídfő térségében jelentős torlódások várhatók. Éppen ezért az Óbuda és a belső budai területek között összeköttetést jelentő 17-es villamos forgalmának fenntartásához előnyben részesítési intézkedések szükségesek. Ennek keretében egyirányúsítjuk a Frankel Leó utcát az Üstökös utcától a Zsigmond térig kifelé irányban, tehát a Zsigmond tértől befelé minden közúti forgalom az Árpád fejedelem útját használhatja, a Frankel Leó utat nem!

Hűvösvölgy, Alkotás utca, Villányi út

A 61-es villamost jelentősen sűrítjük.

Krisztinaváros

A 19-es és 41-es villamosok a Döbrentei tértől terelt útvonalon a Széll Kálmán térre közlekednek, így a 18-as villamos vonalán jelentősen megnövelt kapacitást biztosítunk Krisztinavárosban. Kérjük, a belső budai területeken aki csak teheti, a közösségi közlekedést válassza!

Kérjük, aki teheti, az autója helyett válassza a közösségi közlekedés járműveit, melyeket a főbb gerincvonalakon a BKK továbbra is sűrített menetrenddel közlekedtet. Az átutazók számára továbbra is azt javasoljuk, hogy kerüljék el Budapestet, és az M0 körgyűrűt vegyék igénybe, még akkor is, ha az kerülőt jelent.

P+R parkoló a BAH-csomópontnál

A Tarlós István főpolgármester és Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester között létrejött megállapodás alapján a Kongresszusi Központ parkolóját az árvízi rendkívüli forgalmi rend idejére P+R parkolóként működteti a XII. kerületi Önkormányzat. A használati egy BKK-vonaljegy ára, azaz 350 Ft egy napra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend