Hirdetés
Férfitükör
Előző Következő
Lehet, hogy ugrótérddel küzdesz?

A térdsérülés meglehetősen gyakori – és nem csak a sportolók között. Az ún. ugrótérd vagy patella tendonitis például jellemzően azért ...

Hirdetés
 • 2016.06.08 Stroke után rehabilitál az őssejt

  A kaliforniai Stanford egyetem kutatói módosított őssejteket fecskendeztek olyan agyvérzést kapott betegek agyába, akiknek a mozgásfunkcióit károsította a stroke.

 • 2016.06.07 A férfiak valóban a buta nőkre buknak

  A régi klisé, miszerint a férfiak a butuska csajokat szeretik, most – sajnos – igazolódni látszik.

 • 2016.06.07 Egyre több cukrot fogyasztunk

  A cukorfogyasztás minden korosztályban nőtt egy kicsit, a fiatalok körében viszont megugrott 2009 óta.

 • 2016.06.06 Vastag derék és prosztatarák

  Az Oxfordi Egyetem kutatóinak vizsgálata szerint a vastagabb derekú férfiaknál magasabb lehet az agresszív prosztatarák kifejlődésének kockázata.

 • 2016.06.06 Muhammad Alira emlékezünk

  A hétvégén érkezett a hír, hogy meghalt a legendás bokszoló, Muhammad Ali.

 • 2016.06.03 Van egy jó hírünk a sörivóknak!

  Habár azzal mindenki tisztában van, hogy a túlzott alkoholfogyasztás nem tesz jót az agynak, a kevés vagy mérsékelt alkoholbevitel hatásairól megoszlanak a vélemények. Szintén nem ismert, hogyan befolyásolják ezek az italok az olyan neurodegeneratív betegségek kialakulását, mint az Alzheimer-kór. Egy új tanulmány ennek igyekezett utánajárni.

 • 2016.06.03 Elhízásban az oroszok utolérték az amerikaiakat

  Az elhízás terén Oroszország utolérte az Egyesült Államokat, az elmúlt 20 év alatt a férfiak súlyfeleslege több mint duplájára nőtt - jelentette ki csütörtökön Moszkvában újságíróknak Szergej Bojcov, az orosz egészségügyi minisztérium prevenciós szakértője.

 • 2016.06.02 Volt, aki az anyját is megölte - Skizofrén hírességek

  A világ legismertebb festői, színészei, zenészei közül, akiknek munkásságára ma is milliók kíváncsiak, nem kevesen skizofrén művészek voltak. Szakemberek máig vitatkoznak arról, hogy melyiküknek pontosan mi volt a betegsége.

 • 2016.06.02 Hetente többször eszel sült krumplit? Erre számíthatsz!

  A túlzott foszfátbevitel nemcsak a dializált vesebetegek számára veszélyes, hanem az egészséges emberek szervezetében is növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát - ismertette a legújabb kutatási eredményeket a Magyar Nephrológiai Társaság (MNT) klinikai bizottságának vezetője szerdán Debrecenben, egy szakmai fórumon.

 • 2016.06.01 300-nál is több százéves ember él az olasz szigeten

  Egyelőre a tudósok is csak találgatnak, hogy mi lehet a szigetlakók titka.

Hirdetés
Hirdetés