Hirdetés
Férfitükör
Előző Következő
A fehérjebevitel fontossága

A fehérjék (proteinek) a legfőbb étrendkiegészítői a sportolóknak, hiszen a napi fehérjebevitel az edzéssel kombinálva segíti az izmok növekedését ...

Hirdetés
 • 2016.05.31 Egyre több fiatal dohányzik

  Néhány év alatt csökkent a dohányzók száma Magyarországon, ugyanakkor a fiatalok körében nőtt a naponta rágyújtók aránya.

 • 2016.05.31 Mennyi alkohol számít egészségesnek?

  A statisztikák szerint az, aki mértékletesen fogyaszt alkoholt, hosszabb ideig él, mint az, aki teljesen absztinens.

 • 2016.05.27 Az elektromos cigaretta súlyosan károsíthatja a tüdőt

  Az elektromos cigaretta párájában lévő anyagok súlyosan károsíthatják a tüdőt - figyelmeztetnek brit szakemberek.

 • 2016.05.25 A elhunyt emberek harmada megmenthető lett volna

  A 75 évnél fiatalabb korban elhunytak harmadát meg lehetne menteni az Európai Unióban, ha a legújabb orvostudományi ismereteket és műszaki lehetőségeket is igénybe vennék.

 • 2016.05.24 Szombaton lesz az önkielégítés világnapja

  Május az önkielégítés hónapja, a világnapját pedig május utolsó szombatján tartják. Tehát készülj, mert ez most hétvégére esik.

 • 2016.05.24 Tom Hanks magát okolja a cukorbetegségéért

  „Része vagyok annak a lusta, amerikai generációnak, amelyik csak bulizott és táncikált, most pedig küzdhet egy betegséggel”, nyilatkozta a minap a híres színész.

 • 2016.05.24 Szenvedsz a lábszagtól? 10 tippet adunk a lábizzadás ellen

  A kellemetlen lábszag gyakori probléma, különösen a nyári, meleg időszakban. Utánajártunk, mit lehet tenni ellene.

 • 2016.05.23 Előzze meg a cukorbetegség szövődményeit!

  A WHO legújabb jelentése szerint világszerte 422 millió ember szenved cukorbetegségben, ebből a becslések szerint mintegy 800 ezer Magyarországon. Sokan nem is tudnak betegségükről, pedig rendszeres kezelésre szorulnának, mivel szervezetük nem termeli, vagy nem hasznosítja megfelelően az inzulin nevű hormont. A széles körű érintettség mellett a cukorbetegség jelentőségét az is mutatja, hogy ez a szám minden évben további 5-10%-kal növekszik, hazánkban pedig az elmúlt 20 évben megduplázódott a betegek száma. Ez a növekvő tendencia − elsősorban az egészségtelen életmód hatásai következtében − tovább folytatódik annak ellenére, hogy a cukorbetegség egy olyan civilizációs betegség, amely megelőzhető, illetve aminek a megfelelő kezelésével hosszú és teljes életet lehet élni.

 • 2016.05.23 Időskorban is legyen 120-as a vérnyomás

  Egy új tanulmány szerint még a 75 éven felülieknél is érdemes 140-ről 120 higanymilliméterre csökkenteni a vérnyomást. Ezzel mintegy harmadával csökkenthető a súlyos szív- és érrendszeri komplikációk előfordulása.

 • 2016.05.20 Csak ott e-cigizz, ahol dohányozni is lehet!

  Ahol nem szabad dohányozni, ott mától elektromos cigarettát (e-cigarettát) sem szabad használni, így például munkahelyeken és játszótereken. A szabályt megszegők bírságra számíthatnak.

Hirdetés
Hirdetés