Hirdetés
Kiszagolja az atkákat is

Kiszagolja az atkákat is

A négylábú "bogárgyilkos" hatékonyan akadályozza meg a rovarcsípéseket is.

Hirdetés
Hirdetés
Kia, aki egy fiatal retriever kutyus, a floridai Canmore-ban működő környezetbarát rovarirtó társaság legújabb "alkalmazottja", akit azért vettek fel, hogy kiszagolja az atkákat a fertőzött otthoni ágyakból, és irodai kanapékból.

Rosemary Gartly a Progressive Maintenance nevű cég tulajdonosa az interneten kutakodott azután, hogy hogyan lehetne természetes de mégis hatékony módszerrel kiirtani az atkákat, és más élősködőket, mikor rábukkant erre a merőben új módszerre. "Ezek a kis állatkák igen hatékonyan tudnak megbújni, sokszor esélyünk sem volt felfedezni őket, azonban a Floridai Kutyakiképző Intézet kínált egy kiváló megoldást" - nyilatkozta a hölgy.

Az intézetben tartották Kiát, az egy éves mentőkutyát, aki 600-800 órás kiképzést kapott arra, hogy bizonyos szagokat felismerjen. Miután az alapkiképzés megvolt, a kutyát atkákra "átállítani" már egyszerű volt. "Fantasztikus, ahogy kiszagolja a rovarokat! Különösen azután tanulságos, miután a legjobb tudásunk szerint meggyőződtünk arról, hogy a terület tiszta, Kia azonban mégis sokszor talál atkákat, vagy mást" - mondta Rosemary Gartly.

Miután a kutya érzékeny a döglött bogarak, és a rovarürülék szagára, könnyedén, és pontosan tudja meghatározni a fertőzöttség helyét és kiterjedését. "Egyszerűen meg kell mondanom neki, hogy mutassa meg a helyet, és ő rendkívül pontosan meg is teszi!" - mondta a kutya gazdája, majd hozzátette, hogy Kia nagyon nagy ajándék számukra.

"Valószínűleg ő az egyetlen 'atkakutya' az egész világon!" - tette hozzá Ms. Gartly.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend