Hirdetés
Keksz a lelke mindennek

Keksz a lelke mindennek

A napi többszöri étkezés rendszeresítésével, a mindennapos reggelikkel és a késő esti vacsorák elhagyásával már nagyban hozzájárulhatunk az egészséges táplálkozás kialakításához. Ugyanakkor talán kevesen tudják, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás támogatói lehetnek a kekszek és müzliszeletek, melyek beszerzése és elfogyasztása rohanó életmód mellett is viszonylag egyszerűen megoldható.

Hirdetés
Hirdetés

A teljes kiőrlésű gabona valójában azt jelenti, hogy a liszt - amiből a  termék készül -, a korpától a csíráig, a gabonaszem összes alkotórészét  tartalmazza, aminek köszönhetően négyszer annyi rost, kétszer annyi kálcium, hatszor annyi magnézium és háromszor annyi kálium van benne,  mint a hagyományos lisztben.

Ha két-három darab, teljes kiőrlésű vagy korpás kekszet elropogtatunk reggelire, s hozzá elkortyolunk egy pohár sovány tejet, vagy egy pohár  100%-os zöldség -, gyümölcslevet, máris sokat tettünk egészségünk  érdekében. Az első lépést a helyes táplálkozás irányába minden nehezebb erőfeszítés  nélkül, viszonylag könnyen megtehetjük: a sietős reggelik is fejlődést  jelentenek a kihagyott reggelihez képest, térjünk át a napi többszöri  étkezésre, építsük be étrendünkbe a tízóraikat és uzsonnákat is! Ha  esetleg életmódunk nem engedi a ráérős és alapos étkezéseket, akkor  válogassunk a teljes tápértékkel rendelkező, egyszerűbben elkészíthető  ételfajták közül!

Akár tízóraira, vagy uzsonnára is ehetünk teljes kiőrlésű gabonát tartalmazó kekszeket, müzliszeleteket, amelyek egy natúr kefírrel, joghurttal, vagy almával, körtével, sárgarépával fogyasztva helyrebillenthetik vércukorszintünket, így nem érezzük magunkat éhesnek és a következő étkezésnél is könnyebb önkontrollt tartanunk.

Nemcsak a csokoládék, de a kekszek, ostyák, piskóták, müzliszeletek esetében is érdemes csak a megbízható termékek közül választani: A hiteles márka garancia arra, hogy a termék minőségi alapanyagokból készül és megfelel a szigorú élelmiszer vizsgálatoknak. Emellett azonban a vásárlásnál is érdemes néhány alapvető szabályra figyelmet fordítani: mindig olvassuk el a címkét, nézzük meg az INBÉ (Irányadó Napi Beviteli Érték) értéket és figyeljük az összetevők arányát.

Tudta-e, hogy

  • 2008-ban több mint 23,8 milliárd forint értékben fogyasztottunk kekszeket, ostyákat és piskótákat?
  • elsősorban az "alap" kekszekre és ostyaszeletekre költöttünk?
  • hazánkban az egy főre jutó átlag kekszfogyasztás 4,8 kg, mely elmarad az Unió és egyes tagországok átlagától?
  • A legnagyobb kekszfogyasztók Anglia (9,6 kg/fő), Dánia (9,58 kg/fő) és Portugália (9,3 kg/fő)?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend