Hirdetés
Így pezsdítheted fel a szexuális életed

Így pezsdítheted fel a szexuális életed

A kapcsolatban élők szexuális élete intim és meghitt, ám könnyen válhat unalmassá. Néha érdemes változtatni, és most nem nyakatekert pózokról és csipkealsókról beszélünk.

Hirdetés
Hirdetés

Egy hosszútávú kapcsolatban az ember alaposan ismeri a párját, szexuális téren is tudja, mitől indul be, mit szeret. Néha azonban hiányzik az a mindent elsöprő vágy, ami általában az első hónapokat jellemzi. Sandra Scantling amerikai szexuálpszichológus szerint nem kell nagy dolgokra gondolni, ha egy kis izgalomra vágyunk.

Így pezsdítheted fel a szexuális életed

 

1. Lepd meg magad!

Minden, ami szokatlan, felpezsdítheti a szexuális életet. Ne gondolj nyakatekert pózokra, a legegyszerűbb dolgok is működhetnek. Például cseréljetek helyet az ágyban, ha eddig a bal oldalon aludtál, most feküdj a jobbra. Vagy feküdjetek keresztbe az ágyon, ha bírja a derekatok, próbáljátok ki a szőnyegen. Este helyett szeretkezzetek reggel. Bármilyen kis változtatás más és más területeket aktiválhat az agyban, kár lenne kihagyni.

 

2. Érintsd meg máshogy!

Biztosan tudod már, a párod hol szereti, ha simogatod. A változatosság kedvéért most ne simogasd, hanem kicsit karmold meg. Esetleg érints a nyelveddel, kicsit meg is szívhatod a bőrét. Ne csak a száját csókold, hanem a teste többi részét is.

 

3. Lélegezz vele!

A szexuálipszichológus szerint rendkívül erős kapocs jön létre két ember között, akik együtt lélegeznek. Feküdjetek kiskanál-pózba, vegyél egyenletes, mély levegőket. A párod csatlakozzon hozzád, és ha sikerült egymásra hangolódnotok, a szeretkezés is bensőségesebb lesz.

 

4. Ne feküdj le!

Bár fekve kényelmes dolog szeretkezni, néha érdemes feltérdelni is. A magasabban lévő partner sokkal többet lát, és a párja több testrészét eléri, mint az, aki fekszik.

 

5. Beszélj hozzá!

Sokan szeretik hallani szeretkezés közben, hogy mit élvez partnerük. Ne a pornófilmekben hallható mocskos szövegekre gondolj, lehetnek ezek kedves, romantikus szavak, közlések is. Ez nem csak a szexuális együttlétet teszi jobbá, de az érzelmi kötődést is erősíti. Próbáld ki ezeket: Olyan szép vagy! Teljesen felizgatsz! Te vagy a legszexibbnő/férfi, akit valaha láttam!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend