Hirdetés
Így csempészhetünk mozgást a mindennapokba

Így csempészhetünk mozgást a mindennapokba

A testmozgást gyakran időhiányra hivatkozva hagyjuk ki napjainkból. Sokszor elfelejtjük, hogy akár egy egyszerű sétával, vagy autó helyett a tömegközlekedési eszközök, esetleg kerékpár választásával is sokat tehetünk egészségünkért.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tudatosan végezzük megszokott, mindennapi tennivalóinkat, már ezzel is sokat segíthetünk szervezetünknek a felfrissülésben, edzettségünk fejlesztésében. Ha több energiát használunk el, mint amennyit a táplálékszerzéssel magunkhoz veszünk, testsúlycsökkenést érhetünk el. Természetesen nem mindegy, hogy mit és hogyan csinálunk. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk a rendszerességre: lehetőleg mindennap végezzünk valamilyen mozgást.

Így csempészhetünk mozgást a mindennapokba

Ez lehet erősítés: otthoni torna, vagy éppen két jól megrakott táska hazacipelése a piacról, és lehet keringésfokozás, ami a szív- és érrendszerünkre fejt ki jótékony hatást: futás a busz után, "kerékpáros" bevásárlás, nagy séta a parkban. Az a legideálisabb, ha mindennap legalább 20-30 percet mozgásra fordítunk, később pedig - edzettségi állapotunk javulásával - heti 2-3 alkalommal sportmozgást végzünk (foci, tenisz, tollaslabda, edzőtermi mozgás stb.). Ha ilyenre vállalkozunk, mindenképpen keressünk fel szakembert, aki segítségünkre lehet a sportmozgások elsajátításában, helyes végrehajtásában.

Itt az idő! Fogadjuk meg, hogy a jövő évben mozogni fogunk!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend