Hirdetés
Gyógykezelésre ítélték az édesanyját meggyilkoló férfit

Gyógykezelésre ítélték az édesanyját meggyilkoló férfit

Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a 35 éves kaposvári férfit, aki tavaly decemberben otthonukban egy konyhakéssel elvágta édesanyja torkát - tudatta a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

2013.10.02
Hirdetés
Hirdetés

Vadócz Attila tájékoztatása szerint a bíróság a büntetőper első tárgyalási napján - a megyei főügyészség indítványával egyezően - elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését, ennek maximális időtartama 15 év. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így a határozat jogerőre emelkedett - tette hozzá a szóvivő.

A Somogy Megyei Főügyészség azért kérte az eddig ideiglenes kényszergyógykezelés hatálya alatt álló férfi kényszergyógykezelésének az  elrendelését, mert a vádlottról kiderült, egészségügyi állapota kizárta, hogy felismerje tette következményeit.

A szüleivel együtt élő, jövedelemmel nem rendelkező férfinak korábban is voltak téveszméi és dühkitörései, emiatt többször pszichiátriai kezelésben is részesült. Magánéleti és egészségügyi gondja miatt a szüleit hibáztatta, rendszeresen erőszakosan viselkedett velük.

A férfi tavaly december 21-én ismét összeveszett a szüleivel. Az édesapja akkor kilátásba helyezte, hogy kijelenti a lakásból, majd elment otthonról, hogy a feleségének gyógyszert vegyen. A férfi ekkor vágta el édesanyja torkát. Az asszony a helyszínen életét vesztette.

Forrás: MTI

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend