Hirdetés
Gránátalma a fertőzések ellen

Gránátalma a fertőzések ellen

Kenőcsöt lehet készíteni a gránátalma héjából, mellyel az olyan kórházi fertőzések kezelhetők, mint például a nagyon veszélyes methicillin rezisztens (ezzel az antibiotikummal szemben ellenálló) Stapyhlococcus aureus (MRSA) baktérium okozta infekciók.

Hirdetés
Hirdetés

Kísérletsorozatok segítségével a londoni Kingston Egyetem kutatói kiderítették, hogy a gránátalmahéj fertőzésellenes hatását erősíti, ha C-vitaminnal és fémsókkal kombinációban adják. Sikerült olyan kenőcsöt kifejleszteniük, mely felveszi a harcot a gyógyszerekkel szemben ellenálló kórokozókkal is, amit a kutatócsoportot vezető Declan Naughton áttörésnek minősített. Naughtonék kiderítették, hogy a gránátalmahéj és a fémsók kombinációja a leghatékonyabb az MRSA ellen, míg a C-vitamin hozzáadása a többi gyakori kórházi fertőzés ellen bizonyított.

Mivel a kórházi fertőzések gyakorisága egyre nő, az ilyen és ehhez hasonló eredményekre sürgető szükség van. Mivel élelmiszert használtak fel a kenőcs előállításához, kevesebb mellékhatásra lehet számítani, és a szer alkalmazása sem ütközhet nehézségekbe. Az eredmények a British Journal of Biomedical Science és a BMC Complementary and Alternative Medicine című folyóiratokban olvashatók.

Forrás: Medipress

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend