Hirdetés
Figyelem! Már hivatalosan is idióták a férfiak

Figyelem! Már hivatalosan is idióták a férfiak

A legidétlenebb halálokat díjazó Darwin-díj elemzéséből az derült ki, hogy a „győztesek” döntő többsége férfi.

2014.12.17
Hirdetés
Hirdetés

A nők körében évszázadok óta fennáll ez az elmélet, most pedig a kutatók is megerősítették, hogy valóban a férfi az ostobább nem. A legidétlenebb halálnemeket osztályozó Darwin-díj elemzéséből az derült ki, hogy a győztesek közel 90 százaléka a férfiak közül kerül ki.

A verseny Charles Darwinról, az evolúciós elmélet szülőatyjáról kapta a nevét. A jelöltek azáltal javítják a génállományt, hogy a legidétlenebb módszerekkel törlik magukat az emberi fajból. A legesélyesebb jelöltek között olyanok szerepeltek, mint az a terrorista, aki kinyitotta a saját levélbombáját, miután azt a posta megfelelő értékű bélyeg hiánya miatt visszaküldte a címére. Egy másik jelölt az a férfi volt, aki fejbe lőtte magát egy „kémtoll” fegyverrel, hogy bebizonyítsa barátjának az eszköz valódiságát. Nem sokkal maradt le tőle az a kábeltolvaj, aki a liftben állva szerelte ki a vezetéket a berendezésből, amely így vele együtt zuhant a mélybe, a halálát okozva.

Figyelem! Már hivatalosan is idióták a férfiak

A 332 érvényes „nevező” közül tizennégyet azért zártak ki az elemzésből, mert férfi és nő közösen hajtotta végre – ezek általában kalandvágyó szerelmespárok voltak, akik bizarr pozíciókkal kísérleteztek. A maradék 318 érvényes esetből 282 (vagyis 88,7 százalék) esetben ítélték oda a díjat férfiaknak, és csak 36-ot nőknek. Ez a nemi különbség pedig teljesen megfelel a „férfi idiotizmus elméletnek”, mely szerint a férfiak idióták, az idióták pedig hülyeségeket követnek el.

A British Medical Journal szakfolyóiratban megjelent tanulmányukban a kutatók azt írták, meglepő felfedezés volt, hogy a férfiak hajlandók ilyen felesleges kockázatokat vállalni csupán beavatási rítus, a férfi társas önbecsülés, vagy egyszerűen nagyzolás miatt.

Dr. Dennis Lendrem, a Newcastle Egyetem munkatársa így nyilatkozott a kérdésről: „Az idióta kockázat úgy definiálható, mint olyan értelmetlen kockázat, amely esetén a nyilvánvaló előny elhanyagolható vagy egyáltalán nem létezik, a kimenetel pedig gyakran rendkívül negatív, vagy végzetes.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend