Hirdetés
Fiatal asszony, hosszabb élet

Fiatal asszony, hosszabb élet

Egy felmérés szerint tovább élnek a férfiak, ha fiatal nőt vesznek el feleségül. Ha 15-17 évvel fiatalabb nőt visznek oltár elé, ötödével csökken a korai halál kockázata, ha viszont 7-8 évvel fiatalabb az asszony, az "csak" 11 százalékkal csökkenti a kockázatot.

Hirdetés
Hirdetés

A németországi Max Planck Intézet kutatásaiból azonban az is kiderül, hogy ennek az ellenkezője is igaz: akik idősebb nőt vesznek el, azok hamarabb halnak meg. Azonban a nőkre nincs ilyen hatással ugyanez, azaz nem élnek tovább egy "játékfiúval" és kevesebb ideig egy "cukros bácsival" kötött házasság miatt.

Sőt, azok a nők, akik 7-9 évvel fiatalabb férfihoz mennek hozzá, 20 százalékkal nagyobb az esélyük arra, hogy hamarabb meghalnak. Ez azonban 30 százalék lesz, ha a korkülönbség 15-17 év. Azaz mind a férfiaknak, mind a nőknek az az érdekük, hogy a feleség legyen a fiatalabb.

A tudósok azt mondják, az eredmény, amely a férfiakra vonatkozik, talán a természetes szelekciónak köszönhető. Eszerint az idősebb, egészséges, sikeres férfiak tudják lenyűgözni a fiatal nőket. Egy másik elképzelés szerint viszont az a magyarázat, hogy a fiatalabb nők jobban a gondját viselik egy férfinak, aki így tovább él.

A tanulmányhoz az 1990 és 2005 közötti dániai halálozásokat vizsgálták meg. A házastársak életkora közti különbség átlagosan három év Európában.

Fiatal asszony, hosszabb élet

Forrás: Inforadio.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend