Hirdetés
Férfitükör
Előző Következő
Mennyi szex kell a boldogsághoz?

Egy kanadai egyetem kutatója negyven év kutatási anyagát összesítette, hogy megkapja hetente hányszor kell szexelni a boldogsághoz.

Hirdetés
 • 2017.01.12 Az állandó stressz szívinfarktust okoz

  Az állandó stressz hatása az agy mélyen fekvő régiójára kulcsszerepet játszik a szívinfarktus megnövekedett kockázatában - tárták fel amerikai kutatók a The Lancet című orvostudományi folyóiratban közzétett tanulmányukban.

 • 2017.01.04 Okos zokni és társai

  Ma már számos olyan egészségügyi alkalmazás létezik, amelyik különböző testen viselhető eszközhöz kapcsolódik. A lépésszámlálók, okosórák, okoskarkötők, okosvillák mellett azonban olyan eszközök is léteznek, amelyek a különböző betegségekhez kapcsolódó tünetek monitorozására szolgálnak, adott esetben diagnózis felállítására is képesek.

 • 2017.01.02 A szervezet boszorkánykonyhája

  Az egyik legtitokzatosabb szervünk a máj. Főként hallomásból tudjuk, hogy miért fontos vigyáznunk rá, hiszen ha megbetegszik, megsérül, az egész szervezetünk óriási bajba kerül. Dr. Andrási Péter belgyógyászt arra kértük, segítsen megkülönböztetni a májjal kapcsolatos hiteket, tévhiteket.

 • 2016.12.28 Gyógyítja a rákot a kannabisz?

  Eddig is bizonyított tény volt, hogy a kannabisz fogyasztása csökkenti a daganatos betegek fájdalmait. A legfrissebb tanulmányok szerint azonban nem csak ez a haszna, hanem a gyógyításban is szerepe lehet, ugyanis képes kiiktatni bizonyos rákos sejteket.

 • 2016.12.26 Orrdugulás kisokos

  Orrdugulást többnyire a különböző típusú náthás megbetegedések okozzák. A nátha nem más, mint az orrnyálkahártya gyulladása, és mint ilyen, a leggyakoribb betegségek közé tartozik.

 • 2016.12.19 Omega-3, a szíve őre

  Az emberi szervezet működéséhez bizonyos zsírsavak elengedhetetlenül szükségesek, ilyen például az omega-3 és az omega-6. Mivel a szervezet nem képes ezeket előállítani, táplálékunkkal kell bevinnünk a szükséges mennyiséget.

 • 2016.12.15 Technológia a cukorbetegek szolgálatában

  A diabéteszben szenvedőknek nagyon tudatos és tájékozott betegeknek kell lenniük. Ismerniük kell ételeink vércukorszint-emelő tulajdonságát, folyamatosan ellenőrizniük kell vércukorszintjüket, és akár inzulint is kell adagolniuk maguknak. Szerencsére manapság sok olyan eszköz létezik, amely megkönnyítheti a mindennapjaikat.

 • 2016.12.14 Hol fáj?

  Dr. Budai Erika fájdalomspecialistával beszélgetve az ember könnyen meglepődik, hogy a fájdalomnak mennyi fajtája van, az akut vagyis heveny, viszonylag gyors lefolyású fájdalomtól kezdve a hosszan tartó (minimum három hónapig) krónikus fájdalomig.

 • 2016.12.07 A mi ünnepünk így teljes

  Mikor szép a karácsony? Ha mindenki úgy éli meg mindet, mint a legelsőt. Én ezt a mottót tenném egy karácsonyi képeslapra. Karácsonykor mindenki mindenből a legjobbat igyekszik megszerezni vagy megvenni. Minden évben jó lenne, ha több lenne, mint tavaly. Pedig nem a fa alatt lévő sok-sok doboztól lesz egy ünnep szép, hanem attól, hogy tudjuk mi egész évben egy család voltunk. A szeretet ünnepe a születésről szól. A mi életünkre nézve egy lehetőségről, hogy elgondolkodjunk azokon a dolgokon, amiken változtatni szeretnénk.

 • 2016.12.06 Miben van sok vitamin?

  Ki tudja miért, de így, a tél beköszöntével többször jut eszünkbe, hogy vitamindús ételt fogyasszunk. A választást megkönnyíti, ha tudjuk, mit miért emeljünk le a polcokról vagy kérjünk a piacon. Dr. Csupor Dezsőt, a Szegedi Egyetem tanárát kértük meg, hogy segítsen eligazodni a vitaminok széles tárházában.

Hirdetés
Hirdetés