Hirdetés
Férfi klimax

Férfi klimax

A depresszió lehet az egyik jele a férfiak változókorának. A férfi klimax mítoszának eloszlatása után egy európai kutatócsapat kijelentette, igenis létezik a probléma, de mindösszesen a középkorú férfiak két százalékát érinti. Több mint 3300, 40 és 79 év közötti férfi vett részt és ellenőriztette tesztoszteronszintjét abban a felmérésben, amit a Manchesteri Egyetem végzett.

Hirdetés
Hirdetés

A férfiakat megkérdezték szexuális életükről, mentális és egészségi állapotukról.

A három leggyakoribb szexuális jellegű tünet, a ritkább reggeli merevedés, alacsony szexuális vágy és merevedési zavarok egyértelműen összefüggést mutattak az alacsony tesztoszteronszinttel.

Ehhez köthetően egyéb problémák is jelentkeztek, mint a depresszió, kimerültség és szexuális étvágytalanság. Bár emellett akadnak olyan tünetek is (alvási szokások megváltozása, rosszabb koncentrálóképesség, szorongás) melyeknek együttes megléte ugyan azt jelezheti, hogy az adott személy bizony a változókorban van, mégsincsenek közvetlen kapcsolatban a tesztoszteronszinttel. Az alacsony tesztoszteronszintű állapot (hypogonadizmus) viszont köthető a rossz egészségi állapothoz és az elhízáshoz.

"Fontos, hogy idejében felismerjük a három szexuális és az általunk megállapított kilenc tesztoszteronszinttel kapcsolatos tünetet, hogy idejében és pontosan diagnosztizáljuk a kései hypogonadizmust" - hangsúlyozta Dr. Fred Wu, a Manchesteri Egyetem professzora. "Ezzel az új feltételrendszerrel elkerülhető az elhamarkodott diagnózis és az esetleges indokolatlan szintetikus tesztoszteron kezelés."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend