Hirdetés
Fehér vagy vörös?

Fehér vagy vörös?

Egy amerikai tudományos folyóiratban (American Chemical Society Journal of Agricultural & Food Chemistry) megjelent tanulmány szerint a vörösbor egészségesebb a szívnek, mint a fehér.    

Hirdetés
Hirdetés

Az eddig megjelent tanulmányok szerint a szőlő szívet védő összetevői - a polyphenol-antioxidánsok - megtalálhatók a gyümölcs héjában és magjában is. A szőlő vörös színanyagot tartalmazó héja keveredik a szőlő húsával, a vörösbor készítése során. Ahhoz, hogy fehérbort kapjunk, a szőlőhéjat külön kell választani a húsától. Emiatt hiszik sokan, hogy a vörösbor és a vörös szőlő leve kedvezőbben befolyásolja a szív működését.

"Bár további tanulmányok szükségesek ahhoz, hogy azonosítani tudjuk, a szőlő húsának mely összetevői rendelkeznek szívvédő tulajdonsággal, legjobb tudomásunk szerint e tanulmány bizonyította be először, hogy a szőlő húsa épp annyira védi a szívet, mint a szőlő héja" - nyilatkozta a kutatás vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend