Hirdetés
Erőszakosak a szüleikkel lakó férfiak

Erőszakosak a szüleikkel lakó férfiak

Azok a fiatal férfiak, akik a szüleikkel laknak, sokkal erőszakosabbak, mint azok, akik különköltöznek, állítja a Londoni Egyetem egy új kutatása. Az új tanulmány azt mutatja, hogy a húszas éveik elején járó, szüleikkel élő fiatalok felelősségérzete gyengébb, alkoholra is több pénzt tudnak költeni.

Hirdetés
Hirdetés

Ez a csoport mindössze 4 %-át teszi ki Nagy-Britannia férfilakosságának, mégis az elmúlt öt év erőszakos cselekményeiből származó sérülések 16 %-át ők okozták.

A szociális függetlenedés késleltetése, a szülőkkel való együttmaradás gyakoribb jelenség lett az elmúlt 40 során. Jeremy Coid professzor és Dr. Mind Yang 8 000 férfit és nőt kérdezett ki. A résztvevőknek az elmúlt öt évben előforduló erőszakos viselkedésről és a mentális problémáikról kellett beszámolniuk. Az eredmények szerint a legerősebb kockázati faktornak a fiatal férfiak erőszakossága szempontjából az számít, ha a szüleik házában maradnak. Coid professzor elmondta: "A szüleikkel egy fedél alatt élő fiatal brit férfiakra már nem hatnak a szülői intelmek, nem követik az előző generációk viselkedési normáit."

Az ismeretlenek ellen elkövetett testi erőszak a leggyakoribb. Hedonista, közösségellenes életet élnek, isznak, drogoznak, nem gondolják át a szexuális életüket, antiszociálisak. Mindez egyre gyakoribb azok körében, akiknek nem kell foglalkozniuk a megélhetésükkel, nem nevelnek gyermeket, nincs női társuk, aki pozitív irányba befolyásolná a viselkedésüket. Akik otthon élnek, azokat gyakran a szüleik is támogatják, nem úgy, mint korábban, amikor fordított volt a helyzet. Még akkor is, ha ugyanannyit keresnek, mint azok, akik az önálló élet mellett döntöttek. Így sokkal szabadabban költekezhetnek, ami magyarázatot adhat az alkoholproblémákra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend