Hirdetés
Elhízás elleni tabletta kutyáknak

Elhízás elleni tabletta kutyáknak

Az Amerikai Egyesült Államokban az egyik legnagyobb közegészségügyi probléma a lakosság igen nagy mértékű elhízása. Úgy tűnik, hogy a társadalmi probléma egyre súlyosabb, hiszen egy újabb csoportot is érint - a kutyákat.

Hirdetés
Hirdetés

Hogyan lehet kezelni egy elhízott kutyát? Sokat kell futtatni vagy diétára kell fogni? A hagyományos megoldások jók, de Amerikában újabban már tablettát is fel lehet írni a túlsúlyos kedvencek számára.

Az Egyesült Államokban nemrég számoltak be arról, hogy a kutyatulajdonosok ezen túl kérhetik, hogy az állatorvos testsúlycsökkentő tablettát írjon fel kövér házi-kedvenceik kezelésére. Úgy tűnik, a közvélemény jól fogadta ezt a szokatlan kezelési lehetőséget, hiszen közismert, hogy az elhízott kutyák száma egyre növekszik az országban.

A gyógyszer étvágycsökkentő hatása mellett a szervezet zsír raktározását szabályozza, de számos mellékhatása is van, például hányás, székrekedés és letargia. A gyógyszer tavasz óta kapható szájon át szedhető tabletta formájában, különböző kiszerelésekben. A gyártó 3 hónapnyi szedést javasol, bár a tesztelések során a kutyák 10 hónapig szedték a gyógyszert. A kezelés hosszúsága persze attól is függ, hogy hány kilót kell leadnia a kutyusnak.

Amerikában 65 millió nyilvántartott kutya van, tehát 10 háztartásból 4-ben tartanak kutyát. Az állatorvosok úgy vélik, hogy a kutyák általában 20 százalékkal többet nyomnak, mint amennyi az ideális testsúlyuk lenne. Akárcsak az embereknél, az elhízott kutyáknál is nagyobb az esély cukorbetegség, szívproblémák és egyéb betegségek kialakulására.

Forrás: Medipress

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend