Hirdetés
Egészséges fagylalt?

Egészséges fagylalt?

Amerikai kutatók olyan fagylaltot fejlesztenek ki, amely vigasztalóétel-jellege ellenére mégis egészségesnek minősül.

Hirdetés
Hirdetés

Ezzel a fagylalt bekerülhetne a teljeskiőrlésű lisztből és a szójából készült termékek közé, amelyek fogyasztása jelentős előnyökkel jár az egészség szempontjából.

A kutatók azt remélik, hogy élelmi rostok és a bélflóra egyensúlyának megőrzésében hasznos probiotikumok hozzáadásával a kalóriában és zsírban gazdag fagylalt egészségesebbé válik. Az antioxidánsok pedig csökkentik a szabadgyökök által okozott károsodást és segítenek számos betegség megelőzésében.

A tesztelésre kész fagylalt akár már hat hónap múlva rendelkezésre állhat, két év múlva pedig akár a boltokba is kerülhet, azonban a kutatók továbbra sem javasolják, hogy egészségmegőrzés címén zöldségek és gyümölcsök helyett ilyen fagylaltot fogyasszunk, ugyanis a zsírtartalmon és a kalóriatartalmon nem változtatnak.

Ingolf Gruen, a Missouri-Columbia Egyetem élelmiszervegyész professzora és munkatársai választása azért esett a rostokra, a probiotikumokra és az antioxidánsokra, mert ezeket az emberek ismerik és jobban elfogadják, mint valamilyen ismeretlen összetevőt. "Ha nem is lesz olyan finom, mint a normál fagylalt, az emberek mégis megveszik majd, mert egészséges" - mondta el Gruen. A kutatók számára a hozzáadott anyagok mellékíze és állaga jelenti a legnagyobb problémát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend