Hirdetés
Eddig 251 holttestet és 66 tesrészt találtak - Malajziai gép

Eddig 251 holttestet és 66 tesrészt találtak - Malajziai gép

Százhúsz négyzetkilométeren kutatnak a malajziai repülőgép utasai után. A keresés a fegyveres felkelők jelenlétében zajlik.

Hirdetés
Hirdetés

Már 251 holttestet és 66 testrészt találtak meg a mentőalakulatok a kelet-ukrajnai Donyeck megyében, a malajziai repülőgép lezuhanásának helyszínén. A holttesteket hűtővagonokban helyezték el a szeparatista fennhatóság alatt lévő Donyeck megyei Torez vasútállomásán. A Reuters hírügynökség úgy értesült, a felkelők akadályozzák, hogy a szerelvény elhagyja a települést.

A szakadárok zavarják a kutatást

A kutatás területe mintegy 120 négyzetkilométerre terjed ki. A keresés a fegyveres felkelők jelenlétében zajlik, akik zavarják a munkálatokat - állította sajtóközleményében az ukrán katasztrófavédelem. Vasárnapig 219 holttestet találtak meg a katasztrófa térségében. A kijevi hatóságok mintegy 810 embert vontak be a keresésbe, közte a katasztrófavédelem 335 emberét.

A malajziai légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing 777-es gépe a múlt héten csütörtökön zuhant le Kelet-Ukrajnában, Torez városától nem messze, az oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területen. A katasztrófában 298 ember vesztette életét. Az utasok ausztrál, holland, indonéz, kanadai, német és új-zélandi állampolgárok voltak. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa várhatóan hétfő este hoz határozatot arról, hogy induljon nemzetközi vizsgálat a malajziai utasszállító katasztrófájának feltárására.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend