Hirdetés
Férfitükör
Előző Következő
Lehet, hogy ugrótérddel küzdesz?

A térdsérülés meglehetősen gyakori – és nem csak a sportolók között. Az ún. ugrótérd vagy patella tendonitis például jellemzően azért ...

Hirdetés
 • 2016.06.23 Mozgás visszértágulattal

  A visszértágulatokkal teli láb nem csupán esztétikailag nyújt zavaró látványt, hanem komoly fájdalmakat és szövődményeket is okozhat. A rendszeres mozgás elengedhetetlen az állapot gyorsabb romlásának megakadályozásában, de akár prevenciós módszernek is megállja a helyét. Dr. Sepa Györgytől, a Trombózisközpont érsebész főorvosától megtudhatja, milyen mozgásformákat érdemes visszerekkel végezni.

 • 2016.06.20 Különös halált halt a Star Trek ifjú sztárja

  Anton Yelchin még csak 27 éves volt, és egy hihetetlen dolog okozta valószínűleg a halálát.

 • 2016.06.20 Lekerült a kávé a rákkeltő anyagok listájáról

  Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének rákkutatási ügynöksége kivette a kávét a rákkeltő anyagok kategóriájából, mert nincs kielégítő bizonyíték a kávé és a rosszindulatú daganat közötti összefüggésre.

 • 2016.06.14 Ezek a tulajdonságok izgatják a nőket

  Uraim, jobb, ha tudomásul veszitek, vannak olyan tulajdonságok, amire igenis buknak a nők. Például a széles vállú, keskeny csípőjű, távolságtartó, egészséges pasikra – piros pólóban.

 • 2016.06.14 Kezelhető a depresszió egyetlen vérminta alapján?

  Olyan vérvizsgálatot dolgoztak ki brit kutatók, amely segít megállapítani, milyen gyógyszert írjanak fel a depressziós betegnek.

 • 2016.06.13 Derékfájdalmaktól a gyógyulásig 1. rész

  A 40-es éveiben járó emberek 80-90 százaléka legalább egyszer találkozott már a derékfájdalommal, ismeri azt az érzést, amikor a legegyszerűbb mozdulat is roppant kínokkal jár. A Patika Tükör szakértője, dr. Elek Emil ortopéd főorvos a leggyakoribb panaszokat és azok okait ismerteti.

 • 2016.06.10 5 dolog, amit nem tudtál a füledről

  A fül az egyik legcsodálatosabb érzékszervünk. Egyesíti magában a halló- és az egyensúlyozószervet, de nem csupán biológiai funkciókat lát el. Hiszen füleink segítenek abban, hogy egymással kommunikáljunk, és élvezhessük a zene nyújtotta örömöket. Általában nem sokat tudunk róla, pedig sok különlegességet rejt.

 • 2016.06.10 Visszavontak egy nyákoldó gyógyszert a patikákból

  Visszavonta a patikákból a Fluimucil Mucoliticum 100 milligramm per milliliter oldatos injekciókat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

 • 2016.06.09 Mi segít az idegbecsípődésen?

  Gyakran hallani ezt a mondatot a mozgásszervi panaszokkal küzdő betegektől: „Jaj, nem tudok megmozdulni! Becsípődött a derekam!” Arról kérdeztük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy mi játszódik le ilyenkor a szervezetünkben, milyen érzésekkel jár ez a probléma és melyek a kezelés lehetőségei.

 • 2016.06.09 Szép kis béremelést kapnak az orvosok

  Jelentős béremelést kapnak az orvosok, és más egészségügyi dolgozók fizetését is emelik.

Hirdetés
Hirdetés