Hirdetés
Férfitükör
Előző Következő
Az alkohol az elbutulás kockázati tényezője

Az alkoholproblémák átlagosan több mint 20 évvel rövidítik meg az életet, a demencia a vezető halálok ezeknél az embereknél - hangsúlyozta.

Hirdetés
 • 2016.06.10 5 dolog, amit nem tudtál a füledről

  A fül az egyik legcsodálatosabb érzékszervünk. Egyesíti magában a halló- és az egyensúlyozószervet, de nem csupán biológiai funkciókat lát el. Hiszen füleink segítenek abban, hogy egymással kommunikáljunk, és élvezhessük a zene nyújtotta örömöket. Általában nem sokat tudunk róla, pedig sok különlegességet rejt.

 • 2016.06.10 Visszavontak egy nyákoldó gyógyszert a patikákból

  Visszavonta a patikákból a Fluimucil Mucoliticum 100 milligramm per milliliter oldatos injekciókat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

 • 2016.06.09 Mi segít az idegbecsípődésen?

  Gyakran hallani ezt a mondatot a mozgásszervi panaszokkal küzdő betegektől: „Jaj, nem tudok megmozdulni! Becsípődött a derekam!” Arról kérdeztük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy mi játszódik le ilyenkor a szervezetünkben, milyen érzésekkel jár ez a probléma és melyek a kezelés lehetőségei.

 • 2016.06.09 Szép kis béremelést kapnak az orvosok

  Jelentős béremelést kapnak az orvosok, és más egészségügyi dolgozók fizetését is emelik.

 • 2016.06.08 Stroke után rehabilitál az őssejt

  A kaliforniai Stanford egyetem kutatói módosított őssejteket fecskendeztek olyan agyvérzést kapott betegek agyába, akiknek a mozgásfunkcióit károsította a stroke.

 • 2016.06.07 A férfiak valóban a buta nőkre buknak

  A régi klisé, miszerint a férfiak a butuska csajokat szeretik, most – sajnos – igazolódni látszik.

 • 2016.06.07 Egyre több cukrot fogyasztunk

  A cukorfogyasztás minden korosztályban nőtt egy kicsit, a fiatalok körében viszont megugrott 2009 óta.

 • 2016.06.06 Vastag derék és prosztatarák

  Az Oxfordi Egyetem kutatóinak vizsgálata szerint a vastagabb derekú férfiaknál magasabb lehet az agresszív prosztatarák kifejlődésének kockázata.

 • 2016.06.06 Muhammad Alira emlékezünk

  A hétvégén érkezett a hír, hogy meghalt a legendás bokszoló, Muhammad Ali.

 • 2016.06.03 Van egy jó hírünk a sörivóknak!

  Habár azzal mindenki tisztában van, hogy a túlzott alkoholfogyasztás nem tesz jót az agynak, a kevés vagy mérsékelt alkoholbevitel hatásairól megoszlanak a vélemények. Szintén nem ismert, hogyan befolyásolják ezek az italok az olyan neurodegeneratív betegségek kialakulását, mint az Alzheimer-kór. Egy új tanulmány ennek igyekezett utánajárni.

Hirdetés
Hirdetés