Hirdetés
Férfitükör
Előző Következő
Mikor mozogjunk? Így időzíts jól!

A szervezet tudja, mikor kell a mozgás. Tévednek-e azok, akik a sűrű mindennapokhoz igazítják a mozgást? Mi van előbb: az edzés vagy a teendők?

Hirdetés
 • 2016.10.24 Az öregedéssel együtt jár a székrekedés?

  Ötven éves kor fölött nem ritkák az emésztési problémák, az idősebbek főként székletürítési gondokkal küzdenek. A székrekedés megnehezíti a mindennapokat, ráadásul a páciensek egy része a szorulás után hasmenéssel küzd.

 • 2016.10.19 Az IBS gyógyszeres kezelése

  Az irritábilis bél szindróma gyógyszeres kezelése szorosan összetartozik az életmód megváltoztatásával és a stresszkezeléssel. A legtöbb gyógyszer azonban csak egy-egy, általában a leghangsúlyosabb tünet csökkentésére alkalmas.

 • 2016.10.17 A hallókészülék nem szégyen

  A nagyothallás nem csak annak rendkívül kellemetlen, aki átéli, de a családtagoknak is. Nehéz elfogadni a megváltozott helyzetet, ráadásul senki nem szeretné megsérteni emelt hangú beszéddel azt, akit szeret. Egy jól megválasztott hallókészülék sokat javíthat az életminőségen.

 • 2016.10.10 Néhány jó tanács a leszokni vágyóknak

  A dohányzásról leszokni sokféle módszerrel lehet. Mindegyik módszer komoly elhatározást igényel. Van, akinek az segít, hogy kilép a megszokott hétköznapi ritmusából, van, akinek pedig jót tesz, ha a munkával elfoglalja magát.

 • 2016.10.04 Férfigondok, prosztataproblémák

  „Az egész életemet összezavarta ez a betegség. Őszintén szólva más férfi lettem”- panaszolta Tamás. Bizonyára nincs egyedül, a leggyakoribb férfigond ugyan a prosztatagyulladás, de a prosztata 40 év felett komoly odafigyelést igényel.

 • 2016.10.03 Olvasónk kérdez: rendelhetek fogyókúrás szert a neten?

  Tisztelt Szerkesztőség, szeretném a tanácsukat kérni. Egy fogyókúrás gyógyszert rendelnék az internetről, de nem szeretnék olyat szedni, ami ahelyett, hogy segítene, talán még árthat is.

 • 2016.09.28 Vesekő ellen igyon vizet!

  Hazánkban a húgyúti kövesség a népesség 5 százalékát érinti, és az esetek száma egyre nő, amiben a helytelen táplálkozás, az elégtelen folyadékbevitel, az elhízás és a mozgásszegény életmód nagy szerepet játszik.

 • 2016.09.22 Szorít a mellkasa? Szívinfarktus vagy "csak" stressz?

  A mellkasi fájdalom sokféle lehet. Gyakoriságát tekintve lehet állandó, vagy hullámokban jelentkező, jellegét tekintve pedig élesen nyilalló, szúrón, vagy tompán sajgó, nyomásra, vagy szorításra emlékeztető. Egy biztos, megjelenése mindig nagy rémületet okoz, mert többségünknek rögtön a szívroham jut róla eszébe.

 • 2016.09.20 Szokj le, és élj 10 évvel tovább!

  A világon több mint egymilliárd ember fújja nap mint nap a füstöt. E káros szenvedély jelenleg mintegy 6 millió ember halálát okozza évente. A dohányosok azt mondják, könnyebb leszokni akkor, amikor nem a megszokott hétköznapokat élik. Például nyáron? Kezdje el most!

 • 2016.09.19 Így győzik le a japánok saját lustaságukat

  Mindannyian tűzünk ki célokat magunk elé, amelyeket aztán vagy sikerül elérnünk, vagy nem. Sokszor halogatunk, mondván: nem ma csinálom, majd holnap. Vagy holnapután vagy azután. Ezzel a módszerrel változtathatunk!

Hirdetés
Hirdetés