Hirdetés
Az üdítő hatvanas évek

Az üdítő hatvanas évek

A legújabb kutatások szerint a kevesebb sportolási lehetőség és az egészségtelenebb étkezési szokások ellenére az aktívabb élet miatt a hatvanas években jóval soványabbak voltak az emberek. A hatvanas években az angol felnőttek egy-két százaléka számított túlsúlyosnak, mára ez az arány 26 százalékra nőtt.

Hirdetés
Hirdetés

Ezzel együtt 2010-ben a túlsúlyos embereknek sokkal kevesebb az esélyük arra, hogy visszanyerjék eredeti súlyukat, mint 1967-ben volt.

Az Egészségügyi Minisztérium szakértői szerint a hatvanas években az emberek több házimunkát végeztek, és többet jártak gyalog, mint manapság. Az 1967-es felmérés szerint tízből kilencen szerettek volna fogyni, míg a 2010-es felmérés adatai szerint már csak 57 százalék vágyik arra, hogy kevesebbet mutasson a mérleg. 40 évvel ezelőtt a magukat túlsúlyosnak vallók mindössze 7 százaléka volt képtelen a fogyásra, ez az arány mára már 43 százalékra nőtt.

"A hatvanas években az emberek gyakrabban jártak biciklivel vagy gyalog munkába, most azonban, mivel tízből hét háztartásban van gépkocsi, az efféle mozgás is háttérbe szorult" - nyilatkozta Alan Maryon-Davis professzor, a Minisztérium munkatársa. "Régebben az emberek több házimunkát is végeztek, és a gyorséttermek is ritkábbak voltak."

"Manapság a kényelmes életmód és a különböző egészségtelen ételek fogyasztása olyan környezetet teremt, ahol az embereknek egyre nehezebb az egészséges testsúly fenntartása" - nyilatkozta Maryon-Davis professzor.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend