Hirdetés
Az alkohol kövérít?

Az alkohol kövérít?

Brit kutatók megállapították, hogy az alkoholfogyasztás akár havi fél kilogramm súlytöbbletet is eredményezhet. Az internetes "Alculator" segítségével kiderült, hogy egy átlagos brit heti több mint ezer kalóriának megfelelő alkoholt fogyaszt, ami ülő életmód esetén három és fél héten belül fél kilós hízáshoz vezet.

Hirdetés
Hirdetés

Az Alculator használói beírják magasságukat, testtömegüket és italozási szokásaikat, majd a program összehasonlítja azokat az ajánlásokkal, és kiszámítja, mennyi súlytöbbletet eredményez az alkohol egy év alatt. Az Alculator segítségével a brit felnőttek szembesülhetnek alkoholfogyasztásuk mértékével, nyilatkozta Nich Mortimer, a programot kifejlesztő Lloydspharmacy gyógyszerész főellenőre.

Túl sokan isznak többet az előírt határértéknél, ami életük folyamán súlyosan károsíthatja fizikális és mentális egészségüket. Mortimerék vizsgálata szerint az átlagos brit felnőtt heti két liter alkoholt fogyaszt, körülbelül három és fél korsó sört, vagy nyolc és fél nagy pohár bort. Ez életük során több mint a testsúly 84-szeresévé adódik össze.

Forrás: Medipress

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend