Hirdetés
Arcod elárulja, hány évig fogsz élni

Arcod elárulja, hány évig fogsz élni

A mai technológia már képes megállapítani arcunk kinézetéből, hogy hány évesek vagyunk, sőt meg tudja mutatni, hogyan néztünk ki fiatalon és hogyan fogunk kinézni öregen. És úgy néz ki, hamarosan azt is elárulja, hány évig fogunk élni.

Hirdetés
Hirdetés

Az ötlet onnan származik, hogy Jay Olshansky biodemográfus (Illinois-i Egyetem, Chicago) egy biztosítási ügynökkel cvacsorázott, aki arról panaszkodott, hogy milyen maradi és pontatlan módszereik vannak arra, hogy megjósolják, egy ügyfelük meddgi fog élni. Olshansky felhívta egy kollégáját, aki arcfelismerő tachnikákkal foglalkozik, és aki egy program keretében elindított egy oldalt, Face My Age néven, ahova bárki feltölthet fotókat, a program pedig megmondja, hány éves.

Arcod elárulja, hány évig fogsz élni

Hogyan jön ez ahhoz, hogy hány évig élünk?

Úgy, hogy ha egy ember idősebbnek néz ki a koránál, akkor várhatóan rövidebb ideig fog élni, mint valaki, aki fiatalabbnak fest a koránál.

A program egyébként úgy működik, hogy a kapott képen (smink nélküli) pontokat helyez el, ezeket összeköti, és az így kapott arcrészeket elemzi. A homlok, a szemöldök közötti rész, a szemkörnyék, az orrkörnyék, az orca és a száj állapota alapján lövi be, hogy az alany szerinte hány éves.

Ez a program nem csak a biztosítóknak jöhet jól, hanem a vizsgált embereknek is, hiszen életmódváltással még jelentősen javíthatnak életkilátásaikon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend