Hirdetés
Allergiás reakciók a repülőn

Allergiás reakciók a repülőn

A Canadian Medical Association Journal folyóirat egyik cikke szerint a kisállatok gazdáinak ragaszkodása nem lehet fontosabb, mint az utastársak egészsége. A kisállatok kényelmesen és biztonságosan szállíthatók a repülőgépek csomagterében és itt is kellene szállítani őket, a légitársaságoknak pedig az emberi utasok szükségleteit kellene előtérbe helyezniük.

Hirdetés
Hirdetés

A légiközlekedés egyre nehézkesebbé vált, mivel a biztonsági szabályok egyre szigorúbbá válnak, a szolgáltatások száma pedig egyre csökken. Az Air Canada légitársaság egyes utasok számára még nehezebbé teszi az utazást azáltal, hogy engedélyezi a kisállatok utazását a repülőgépek utaskabinjában. Ez az egészségügyi kockázat elkerülhető lenne. Sok allergiás embernél fejlődik ki roham, ha zárt térben kénytelen órákat eltölteni az állatok társaságában.

A Kanadai Közlekedési Hivatal rendelkezése szerint a mogyoróallergiát tartós egészségkárosodásnak tekintik, így az ebben szenvedők szükségleteit a Kanadai Közlekedési Törvény szerint biztosítani kell. A Hivatalhoz egyre több utaspanasz érkezik a repülőgépen utazó kisállatok miatt és most azt fontolgatják, hogy az állatszőr-allergiát is tartós egészségkárosodásnak minősítik.

A kanadai parlament alsóháza tavaly ősszel már tartott egy meghallgatást ebben az ügyben. "Az allergiában szenvedő embereknek joguk van úgy utazni, hogy közben ne tegyék kockára egészségüket és nem szabadna amiatt otthon maradniuk, mert attól félnek, hogy egy állattal kell majd együtt utazniuk" - írta Dr. Matthew Stanbrook, a folyóirat főszerkesztő-helyettese.

Forrás: Medipress

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend