Hirdetés
A sok csokitól jobban számolunk?

A sok csokitól jobban számolunk?

A csokoládé fogyasztása révén könnyebbé válik a matematikai műveletek megoldása - derül ki egy új tanulmányból.

Hirdetés
Hirdetés

A diákok csodaszere a csokoládé, pontosabb annak egyik összetevője, a flavanol lehet. Egy nagy-britanniai kutatás ugyanis megerősítette, hogy az édesség javítja a számolási képességet.

A kutatás során harminc önkéntest három csoportra osztottak, és egy 800 és 999 közötti háromjegyű számtól kellett visszafelé számolniuk. Egy idő után forró csokoládét itattak a résztvevőkkel, ami 500 milligramm flavanolt tartalmazott.

Az eredmények szerint az ital elfogyasztása után a résztvevők gyorsabban és pontosabban számoltak, valamint kevésbé fáradtak el a matematikai műveletek közben.

A Northumbriai Egyetem professzora, David Kennedy a flavanol jótékony hatásáról elmondta, az összetevő segíti a vér áramlását az agyba. Hozzátette: igaz, hogy a napi étrendben nem található 500 milligrammnyi flavanol, de a csokoládé mellett sok gyümölcsben, például az almában és a szőlőben is megvan az összetevő, így ezek fogyasztásával is serkenthető az agy.

Az étcsokoládé nagyobb mértékben tartalmazza az összetevőt, mint a tejcsokoládé.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend