Hirdetés
A gyomorinfluenza tünetei és kezelésük

A gyomorinfluenza tünetei és kezelésük

Aki gyomorinfluenzában vagy más néven vírusos gyomor- és bélhurutban szenved, számos praktikával enyhítheti a tüneteit - mondják a szakértők.

Hirdetés
Hirdetés

"A vírus hányingert, hányást, hasmenést, kimerültséget, lázat, valamint fej- és izomfájdalmat is okoz. Noha maga a betegség nem különösebben veszélyes, egyes szövődményei - például a kiszáradás - már komoly fenyegetést jelenthetnek a kisgyerekek és az idősebbek számára." - mondja Cristopher Zipp, New Jersey-i háziorvos. A következő tippek hasznosak lehetnek, ha elkapjuk a betegséget:

  • Megfelelő mennyiségű folyadék bevitelével elkerülhető a kiszáradás. Legjobb erre a célra a víz vagy a híg gyümölcslevek. Ha csak lehet, kerüljük a cukros üdítőket és az energiaitalokat.
  • Pihenjünk, amennyit csak tudunk.
  • Próbáljuk megakadályozni a vírus terjedését. Használat után azonnal dobjuk ki a papír zsebkendőt, és mossunk gyakran kezet. A beteg ruháit a többiekétől elkülönítve mossuk.
  • Csak akkor menjünk újra közösségbe, ha teljesen felépültünk. A gyomorinfluenza még 72 órával az után is fertőz, hogy a beteg elkezdi jobban érezni magát."Ne feledjük, hogy ezt a betegséget vírus okozza, így az antibiotikumok, amelyeket bakteriális fertőzések kezelésére fejlesztettek ki, ebben az esetben hatástalanok." - magyarázza Zipp. (A szövődmények kialakulásának megakadályozásában azonban fontosak lehetnek - a szerk.)

"Legtöbben néhány nap után jobban érzik magukat, de mindenképp keressük fel orvosunkat, ha a családban valaki súlyos tüneteket - véget nem érő hányás vagy magas láz - mutat. Ezekben az esetekben ugyanis már nem segítenek a vény nélkül kapható gyógyszerek."

Forrás: medipress.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend