Hirdetés
A fiúk is korábban érnek

A fiúk is korábban érnek

A fiúk közel egy évvel korábban érik el a pubertást, mint szüleik generációja, akiknél a nemi érettség 13 és 16 éves kor közé esett. Dr. Fnu Deepinder szerint, aki a Los Angeles-i Cedars Sinai Medical Center munkatársa, ma a fiúknál ez 12 és 15 éves kor között már bekövetkezik. Úgy tűnik, nemcsak a lányok érnek korábban, a fiúk is.

Hirdetés
Hirdetés

6200 bolgár, 0 és 19 év közötti fiú adatait mérték meg-magasságukat, testsúlyukat, heréjük térfogatát, nemi szervük hosszát és vastagságát. Az adatok szerint a kisfiúk heréje nem növekszik jelentősen a pubertáskor kezdetéig, jellemzően 11 éves korig. Ezzel szemben a pénisz mérete születéstől kezdve fokozatosan növekszik a szexuális érettség eléréséig- nagyjából 2 hüvelykről átlagosan közel 4 hüvelykesre nő a fiúk 19 éves koráig. ( 1 hüvelyk=2,54 cm)

Mind a herék, mind a hímvesszők mérete jelentősen nő 12 és 16 éves kor között, derül ki a Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine című szaklapból. A fiúk 12 és 14 éves kor között nőttek a legtöbbet, és ugyanezen időszak alatt gyarapodtak a leggyorsabban súlyban is. Míg a fiúk az 1970-es években, szintén Bulgáriában végzett felmérés alapján, kisebb nemi szervekkel bírtak, ennek ellenére, a mai fiúknak sincsenek jobb adottságaik, mert a méretbeli különbségek 17 éves korra eltűnnek. A vidéki fiúknak egy árnyalattal hosszabb a nemi szervük, mint a városiaknak (a különbség átlagosan a hüvelyk hatod része, 0.42 cm).

A koraibb nemi érést genetikai, környezeti, táplálkozási és neveltetési tényezők együttesen befolyásolják, de további vizsgálatok szükségesek, hogy kiderülhessen, a világ többi részén is korábban érnek-e a férfiak. Az akceleráció férfi egészségre gyakorolt hatása egyelőre nem ismert.  Az köztudott, hogy a korai pubertás lányoknál egyéb egészségügyi problémákkal is társul. A kutatók szerint a különböző generációk eltérő méretű hím nemi szervet tartanak átlagosnak, így számos orvos-beteg találkozás történik serdülőkorban a méretek miatt aggodalom okán. Éppen ezért Deepinder egy új, 0-19 éves korig alkalmazható táblázatot hozott létre, hogy a jövőben az orvosok munkáját segítsék és az érintetteket megnyugtathassák.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend