Hirdetés
A csokoládé 4 pozitív egészségügyi hatása

A csokoládé 4 pozitív egészségügyi hatása

A csokoládé nemcsak finom, de mértékkel fogyasztva egészséges is – derül ki a Neurology című szakfolyóirat legutóbbi számából.

2013.09.24
Hirdetés
Hirdetés

A kutatás szerint a kakaó segít az idős emberek mentális és idegrendszeri épségének megőrzésében. Azok ugyanis, akik 30 napon át napi két csésze kakaóitalt vettek magukhoz, jobb memóriáról és gondolkodásról tettek tanúbizonyságot.

Az új eredmények rendkívül ígéretesek, de nem ez jelenti a csokoládéfogyasztás egyedüli előnyét.

Egészségesebb szív

A BMJ című szakfolyóirat 2012-ben közzétett egy kutatást, mely szerint a csokoládéfogyasztás jelentősen csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát a veszélyeztetett páciensek körében.

Fogyasztó hatás

A csokoládéra gyakran úgy tekintenek, mint a fogyókúra elsőszámú ellenségére. Ezzel szemben viszont kiderült, hogy a rendszeres csokievők nagyobb eséllyel normális súlyúak, mint azok, akik csak ritkán vagy egyáltalán nem választják ezt az édességet. A heti öt alkalommal csokoládézók testtömegindexe alacsonyabb volt egy kutatás szerint, amely az Archives of Internal Medicine lapban jelent meg.

Kordában tartott étvágy

A csokoládé rostot tartalmaz, ami természetes étvágycsökkentő hatású anyag. Egy-két kocka erejéig tehát érdemes engedni a sóvárgásnak.

A csokoládé 4 pozitív egészségügyi hatása

Koránt sem mindegy azonban, hogy milyen csokoládét választunk. Érdemes legalább 70 százalékos kakaótartalmú ét fajtát vásárolni, ami kiváló magnézium és antioxidáns-forrás is egyben. A házi készítésű, hozzáadott cukor nélküli kakaóital fogyasztása is kedvez az egészségnek. Aki pedig nem szereti sem a csokoládét, sem pedig a kakaóitalt, por formájában gazdagíthatja vele a zabkását vagy a gabonapelyheket.

Forrás: Medipress

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend