Hirdetés
9 tipp, hogyan járj a főnököd kedvében

9 tipp, hogyan járj a főnököd kedvében

Előléptetést szeretnél? Az általános vélemény ellenére a behízelgés és az erőltetett próbálkozás legtöbb esetben nem hozza meg a várt sikert

2013.10.22
Hirdetés
Hirdetés

Nekünk azonban van 9 olyan ötletünk, amivel könnyedén felhívhatod magadra a főnökfigyelmét és egy jobb pozíciót is elérhetsz.

Hogyan érheted el, hogy a főnök előléptessen? Hogy biztosra menjünk, kikértük néhány vezető pozíciót betöltő személy véleményét. Érdekes módon a mi álláspontunk és az ő elmondásai nagyon hasonlók.

Íme, az a 9 tipp, amit a profik mondtak, és ami neked is sikert hozhat:

1. Ne tegyél fel olyan kérdéseket, amire magad is tudod a választ!

„Egy nap több száz kérdést szegeznek nekem, melyeknek nagy része olyan, amire az alkalmazottak maguk is tudják a választ. De ők lusták gondolkodni és választ adni rájuk.„ - mondja Adél, PR menedzser.

Mielőtt feltennéd a kérdést, gondold végig, hogy biztosan szükséges-e, vagy magad is tudod rá a választ. Csak azt kérdezd meg, amit muszáj, vagy amiben nem dönthetsz magad.

2. Keress megoldást, ne követelj!

"Nagyon bosszant, amikor az emberek hozzám jönnek a problémáikkal és arra várnak, hogy én keressek megoldást” - osztja meg velünk Robi, menedzser.

Ne várd el, hogy a főnököd megoldja a problémáidat, ha te 10 percet sem szántál arra, hogy megoldást találj. Hidd el, ha te magad oldod meg a problémát, a főnök jobban fogja értékelni.

3. Ne kérj folyton elnézést!

"Szeretem, ha az embereim vállalják a felelősséget a hibáikért” - mondja  Mia főszerkesztő.

Hidd el, ha bocsánatkéréssel kezded, senki nem érti majd, miért hibáztál. Vállald a felelősséget és érvekkel támaszd alá döntésedet, akkor is, ha az helytelen volt. Az a jó megoldás, ha vállalod a felelősséget.

4. Ne légy túl érzelgős!

"Néha megrémítenek az emberek reakciói, mindent annyira a szívükre vesznek, és nem tudnak különbséget tenni a magánélet és a munkahely között” - közli Anna, ügyvezető igazgató.

9 tipp, hogyan járj a főnököd kedvében

Ne foglalkozz a provokációkkal és ne keress olyankor megoldást, amikor ideges vagy. Tudom, hogy ilyenkor késztetést érzel, hogy nyomban válaszolj, de azzal nem oldasz meg semmit. Sőt, ha észreveszik, hogy mennyire a szívedre veszed, a munkatársaid gyengének tartanak majd, és meginog a bizalmuk benned.

5. Légy csapatjátékos!

"Bosszant, amikor azt hallom, hogy „nem az én dolgom”. Mindnyájan teszünk olyan dolgokat, amelyeket nem nekünk kellene megtennünk, mégis megtesszük... a csapatért.” - meséli Emília, művészeti igazgató.

Próbálj része lenni a csapatnak és állj te is a kihívások elé. Ha bebizonyítod, hogy olyan képességeid vannak, amilyenekkel mások nem büszkélkedhetnek, az elismerések már nem fognak a tarsolyodba férni.

6. Ne becsüld alá a főnök képességeit!

„Amikor ostoba és kínos e-maileket kapok, azt sem tudom, hogyan reagáljak rájuk: mérgelődjek vagy nevessek inkább rajtuk.” - mondja el nekünk Ilona, gyártási igazgató.

Ne becsüld le a főnök képességeit, mert lehet, kínos helyzetbe kerülsz. Minél inkább hiszed azt, hogy nem fogja észrevenni apró füllentéseidet, annál messzebb tolod magadtól az előléptetést.

7. Kérj és adj tanácsot!

"Tetszik, amikor egy munkatársam hasznos, megfontol tanácsokkal lát el, ha tanácstalan vagyok, és ha ő is hozzám fordul, ha problémája van” - közli Júlia, lakberendező.

Kérj bátran tanácsot a főnöködtől, ha rászorulsz, és te se félj tanácsot adni, ha szükségszerű. Hiszen mindannyiunknak szüksége van támogatásra és elismerésre.

8. Ne siránkozz!

"Minden cégnél van legalább egy olyan személy, aki mindenért siránkozik, és ezzel megőrjíti a többieket” - jelenti ki Johanna, Humán Erőforrás menedszer.

Mindenkinek megvannak a maga gondjai és hidd el, hogy a tieid sem nagyobbak, mint a másoké. Foglalkozz inkább a dolgoddal ahelyett, hogy mindenkinek panaszkodnál.

9. Koncentrálj a projektre!

„Szeretem, ha valaki végig tud vinni valamit, vagy ha az ötleteit meg tudja valósítani” - vallja Viktor, menedzser.

Próbáld összeilleszteni és megvalósítani az ötleteidet. Ha sikerül egy projektet végigvinni, nem csak az önbecsülésed nő, de a főnököd elismerését is kivívod.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend