Hirdetés
7 ok, amiért érdemes citromos vízzel indítani a napot

7 ok, amiért érdemes citromos vízzel indítani a napot

Hajlamosak vagyunk napjainkat kávéval vagy teával indítani, pedig egy adag meleg citromos víz csodákat tesz szervezetünkkel. Nem is kell feltétlenül melegnek lennie, de a víz legyen tiszta, amit egy forralással tudunk a legegyszerűbben elérni. Íme néhány ok, hogy rászokj erre a reggeli itókára.

Hirdetés
Hirdetés

1. Erősíti az immunrendszert

A citrom tele van C-vitaminnal, ami köztudottan immunerősítő és gyulladáscsökkentő. Szaponinok is találhatóak benne, amik távol tartják az influenzát és a megfázást.

7 ok, amiért érdemes citromos vízzel indítani a napot

És nem utolsósorban az aszkorbinsav segíti a vasfelszívódást is, aminek jelentős szerepe van az immunrendszer működésében.

2. Lúgosít

Bár az íze miatt azt hinnéd, hogy savasít, a citrom valójában lúgosítja a szervezetet.

3. Segíti az emésztést

A citromban található flavonoidok érik el ezt a hatást. Megtisztítják és stimulálják a májat, valamint a citromlé támogatja a gyomorban található hidroklórsav munkáját, ezzel is segítve az emésztést.

4. Tisztítja a bőrt

A C-vitamin és a citromban található többi antioxidáns gátolja a szabad gyökök pusztítását. A szabad gyökök okozzák az öregedés legtöbb jegyét, így a ráncosodást is, az antioxidánsok viszont ellenük dolgoznak késleltetve a bőr öregedését

5. Segíti a gyógyulást

A C-vitamin gyorsítja a sebek gyógyulását és segít karbantartani a kötőszöveteket, csontokat és a porcokat.

6. Hidratál

A reggel elfogyasztott meleg citromos víz serkenti az emésztést, és eltünteti az éjszaka folyamán a véredben lerakódott mérgező anyagokat.

7. Energizál

A citromlé energiával látja el a szervezetet, ahogy belép az emésztőrendszeredbe. Csökkenti az idegességet és a depressziót. A citromnak már az illata is megnyugtatja az idegrendszert.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend