Hirdetés
5 tipp a munkahelyi étkezéshez!

5 tipp a munkahelyi étkezéshez!

A napunkat meghatározza a munkahelyünk, és ez az étkezésre is igaz. Mire kell figyelnünk?

Hirdetés
Hirdetés

Azok a munkahelyek, ahol nincs külön kialakított étkező, konyha, de legalább egy pici étkezde vagy büfé, szinte rákényszerítik az alkalmazottakra, hogy az íróasztaluk mellett, az irodában fogyasszák el a munka előtt vásárolt, vagy jobb esetben otthonról csomagolt ebédnek valót.

5 tipp a munkahelyi étkezéshez!

Így azonban nem lehet kiszakadni a mókuskerékből, hacsak nem fogadjuk meg az itt felsorolt tippeket!

Kerüljük a gyorséttermeket

A dobozos ételek nem ebédnek valók! A „műanyag kaja” csak rövid időre telít el, viszont hosszú távon egyre több egészségkárosító hatása fog megmutatkozni, ha rendszeresen ezekkel tömjük meg a bendőnket. Helyette válasszunk az alternatív megoldások közül! Meg fogunk lepődni, mennyi van!

Csomagolt elemózsia

Főzzünk előre! Bár a konyha látványa a fárasztó munka után nem mindig hozza izgalomba az embert,nem lehetetlen küldetés a másnapi ebédet megfőzni. Legyünk előrelátóak, és készítsünk két, vagy akár több napra, például ugyanazzal a körettel változatos feltéteket dobhatunk össze percek alatt.

Nézzünk szét a környéken!

Jó esélyünk van rá, hogy a munkahelyünk közelében találunk egy kedves, és megfizethető árkategóriába tartozó éttermet. Mivel sok étkezde kínál menüt a déli órákban, így nem kell rettegnünk, hogy a hónap végére csak a számlákra és az ebédre költöttük el a fáradtságosan megkeresett összeget.

Társasági esemény

Remek alkalom a lazításra, ha egyik kollégánkkal töltjük az ebédszünetet. Így nem csak a fejünket tudjuk kiszellőztetni, de ismét lélegző emberekkel kommunikálhatunk személyes kapcsolatot kialakítva a gépek, és a gépek túloldalán ülő ügyintézők helyett.

A törlőkendők ereje

Az íróasztal nem étkezésre lett berendezve, ahogy az iroda sem! Ha már ott vagyunk kénytelenek tölteni az ebédszünetünket, adjuk meg a módját és teremtsünk gusztusos, higiénikus környezetet! Ehhez a legalapvetőbb teendőnk az asztal letörlése nedves törlőkendővel. Emellett legyünk restek mindig elpakolni valamennyi iratunkat sem, ezzel rákényszerítve magunkat, hogy ténylegesen is szünetet tartsunk.

Forrás: napidoktor.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend