Hirdetés
5 dolog, aminek semmi keresnivalója sincs az ágyadban

5 dolog, aminek semmi keresnivalója sincs az ágyadban

Hidd el, nem kell sok dolog ahhoz, hogy igazán jól aludj éjszakánként. A szoba legyen hűvös, sötét és csendes - és mentes a következő dolgoktól.

Hirdetés
Hirdetés

1. Telefon

Rengeteg jó okod lehet rá, hogy miért tartod a telefonod ágyközelben, de szerintünk egyik sem elég jó. Ugyanis nem csak a hangja, de a fénye is megzavarja éjszakád nyugalmát. A mesterséges kék fény olyan hatással van az agyadra és a szervezetedre, hogy nehezebbé teszi az elalvást, így ágybavonulás előtt se tanácsos már nyomkodni az okostelefont. Hagyd a másik szobában és kapcsold repülő üzemmódba azt a fránya kütyüt, az ébresztőjét pedig hangosítsd fel! Így legalább nem alszol vissza reggel ötször a szundi miatt, hanem rögtön kiugrasz az ágyból.

2. Munka

Sose dolgozz a hálószobában! Az agyadat ugyanis teljesen összezavarja, és nem fogja tudni, hogy ha a helységbe lépsz, akkor pihennie vagy dolgoznia kell majd. Arra tréningezd az agyad, hogy a háló a megnyugvás, a relaxálás helyisége. Így könnyebben megy majd az alvás is.

5 dolog, aminek semmi keresnivalója sincs az ágyadban

3. Állat

Sok gazdi szeret együtt szundikálni házi kedvencével, ám éjszakára tanácsos a hálószbából száműzni a szőrös lakótársakat. Miért? Mert minden egyes mozdulatára és neszére fel fogsz ébredni. Arról nem is beszélve, hogy házi állatkáink magukkal hozzák a port és pollent, amit napközben összeszedtek – így kellemetlen allergiás tüneteket okozva csalják ki az álmot a szemünkből.

4. Étel

Bájos szokásnak tűnik az ágyba hozott reggeli, de mi mégsem ajánlanánk. Párunk bizonyára annak is örülni fog, ha az ebédlőben tálaljuk a fejedelmi reggelit. Annak viszont senki sem örülne, ha az ágy tele lenne morzsákkal, ugye? Szóval itt pusztán higiéniai okokról beszélünk.

5. Könyv

Talán ez a legmeglepőbb dolog mind közül, hisz szinte mindenki szeret elalvás előtt elolvasni pár fejezetet abból az izgalmas könyvből, amit a barátunk ajánlott. Igen ám, de pont egy ilyen izgalmas olvasmány tartja éberen az agyunkat, és utána hosszú ideig képtelenek leszünk elaludni, vagy ha sikerül, akkor is rossz minőségű alvásban lesz részünk. Valami unalmasat persze olvashatunk, de azt meg minek?

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend