Hirdetés

Betegség ABC

A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T TY U Ü V W Z
Leukémia

Lásd fehérvérűség

 • 2017-01-26 Halálba kergeti a tumorsejteket az új leukémiaellenes szer

  A programozott sejthalál serkentésével pusztítja el a daganatokat az a kísérleti gyógyszerjelölt, melynek sikeréről – ritkaságként a lap tematikájában – a Nature folyóirat számolt be a közelmúltban.

 • 2016-10-27 Hematológiai daganatok: percenként egy új beteg

  Szeptemberben világszerte ismeretterjesztő programokkal hívták fel a társadalom figyelmét a rosszindulatú vérképző- és nyirokszervi megbetegedésekre (limfóma, leukémia, mielóma multiplex), melyeket a világon az 5. leggyakoribb rosszindulatú betegségként tartanak számon.

 • 2015-12-10 A csecsemőkori rák tünetei

  A csecsemőkori rák számít a leggyakoribb halálozási oknak a legkisebbek körében. A prímet a leukémia viszi, mely az összes eset 36%-át teszi ki.

 • 2015-11-09 Génszerkesztéssel gyógyítják a leukémiát

  Először gyógyították meg egy kisgyerek leukémiáját úttörő génterápiával, emberi immunsejtek génjeinek szerkesztésével - közölték a londoni Great Ormond Street kórház orvosai.

Hirdetés
 • 2015-10-25 Berci gyógyulása a leukémiából

  Az idén 12 éves Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány családtámogatási programja révén összesen 600 családnak segített több mint 76 millió forinttal, hogy a leukémiás gyermekek a gyógyulás útjára léphessenek.

 • 2015-02-26 Amikor gyógyult gyerekek találkoznak - Gyertek Ti is!

  Az Őrzők Alapítvány daganatos betegségből és leukémiából gyógyult gyerekeket és családjukat várja április 19-én a Trafóba.

 • 2014-09-04 "Heteim meg vannak számlálva" - Czeizel Endre betegsége kiújult

  Czeizel Endre betegsége visszatért, jelenleg egy kórházban küzd életéért - írja a Blikk.

 • 2014-03-26 Mesés gyógyulás a rákos gyerekeknek

  Az Őrzők Alapítvány gondozásában megjelent A bátorságpróba című könyv, ami daganatos és leukémiás gyerekeknek ad tájékoztatást a betegségükről és a gyógyulás útjáról. 2014. március 26-ától a gyönyörű és tartalmas felvilágosító könyv ingyenesen elérhető online formában.

 • 2014-02-22 Hatalmas siker! Előrehaladott leukémiásokat gyógyítottak meg

  Sejtalapú immunterápiával gyógyították az előrehaladott leukémiát az eddigi legnagyobb klinikai próba során amerikai kutatók.

 • 2013-12-31 Törzsfejlődési kapcsolat

  A daganatok fejlődéséhez fontos egyik emberi fehérje segítségével újjáélednek a pusztulófélben lévő növények. Ez azt jelzi, hogy evolúciós kapcsolat van a növények és az emberek között, továbbá egyszerűbbé teszi a fehérje daganatok növekedésében betöltött szerepének tanulmányozását - állítják a Purdue Egyetem kutatói.

 • 2013-09-20 Megelőzhető-e a leukémia?

  A leukémia vagy más néven fehérvérűség a vérképzőrendszer rosszindulatú daganata. Nagyon sok formája létezik, így a kezelése is sokszínű. A betegségről dr. Bodó Imrétől, a Szent László Kórház Csontvelő-transzplantációs osztályának belgyógyász, hematológus, onkológus főorvosától tudtuk meg a legfontosabbakat.

 • 2013-08-30 A császármetszés megváltoztatja a DNS-t?

  A tervezett császármetszéssel született gyerekeknél előfordul, hogy megváltozik a fehérvérsejtjük DNS-készlete - állítják svéd kutatók. A kicsiket későbbi életük során nagyobb eséllyel fenyegetik az immunhiányos megbetegedések. Az immunrendszer epigenetikai programozásának  (egy gén információja miként kerül át egyik generációból a másikba a DNS szekvencia megváltozása nélkül) van szerepe a születésben.

 • 2013-08-28 Kávé okozza a gyerekkori leukémiát?

  Az állapotos nők kávéfogyasztása és a gyermekkori leukémia közötti lehetséges összefüggést vizsgálják brit kutatók, attól tartanak ugyanis, hogy a koffein károsíthatja a magzat DNS-ét, így nagyobb eséllyel alakul ki a betegség.

Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend