Hirdetés

Betegség ABC

A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T TY U Ü V W Z
Down-kór

Kromoszóma rendellenesség, melyben a két 21-es számú testi kromoszóma helyett három van jelen. A Down-kór a szellemi fogyatékosság mellett gyakran párosul belső szervi rendellenességekkel is, pl. szív fejlődési rendellenességgel.

  • 2013-12-07 „Down-szindrómás a gyermekem! Hová forduljak?”

    Ha Down-szindrómás gyerek születik a családban, egy pillanatra talán megáll az élet… aztán újraindul és ezerrel pörög! A kicsik képességei remekül fejleszthetők, különösen, ha minél hamarabb a megfelelő helyre kerülnek. Hogy hová? Domonkos Ágnes és Kissné Haffner Éva igazítanak útba.

  • 2013-11-30 A Down-szindróma szűrése

    A Down-szindróma kialakulásának pontos oka nem ismert. Az biztos, hogy a szindróma összefüggésbe hozható az anya életkorával: a 35 év feletti kismamák babája veszélyeztetett. Hogyan szűrhető a Down-szindróma? Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász.

  • 2013-10-24 Mi okozza a Down-szindrómát?

    A Down-kór a legismertebb kromoszóma-rendellenesség, szinte mindannyian ismerünk olyan családot, amely érintett. Háromrészes sorozatunkban körüljárjuk, mit kell tudni a betegségről, a szűrésről és hogy milyen az élet a Down-kórral. Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász.

Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend